1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Paasei voor de Tsarina

faberge-ei.jpg
De Tsarina van Rusland kreeg ieder jaar een paascadeau van haar man: een Special-Edition Paasei. Juwelier Peter Carl Fabergé was het brein achter dit 'luxe geschenk': hij was een juwelier uit Sint-Petersburg en maakte de paaseieren in opdracht van de Russische Tsaar. Het uitbreken van de Russische revolutie betekende het einde van de productie van de unieke eieren met een eigen naam en gemaakt van kostbare materialen zoals goud, platina en edelstenen.
Van de totaal 52 eieren die Peter Carl Fabergé maakte, zijn er 9 verloren gegaan. Toch dook  er vorige maand plots eentje op. Een Amerikaan had het ei voor 10 duizend euro gekocht op een rommelmarkt met het doel hem om te laten smelten. Toen niemand hem het aankoopbedrag wenste te betalen, ging hij ten einde raad even googlen. En wat bleek? Hij had de Third Imperial Easter Egg in bezit. Het ei was deze maand een paar dagen te zien in antiekhandel Wartski in Londen, daarna zal het weer uit zicht verdwijnen: naar een verzamelaar die het voor ruim 20 miljoen dollar kocht. Wat er met de exemplaren is gebeurd? Koningin Elisabeth heeft er vijf en de overigen liggen bij particulieren en musea. Acht zijn er nog kwijt.
Niet getreurd, Milledoni spotte een paar betaalbare paascadeaus
comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over