1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Reizen in de Boekenweek

boekenweek.jpg
Het is Boekenweek, dus geven we deze week boekcadeaus. Fantasierijke boeken dit jaar, want het thema van de boekenweek is Reizen.

Daar kunnen we iets mee, met reizen, met avontuur, verhalen en geschiedenis. Milledoni's lieveling is 'Atlas of Remote Islands' van Judith Schalansky.

Het motto van de Boekenweek 'Ondertussen ergens anders' was op Schalansky toepasbaar: ze werd in 1980 aan de verkeerde kant van de Berlijnse Muur geboren. De Sovjets hadden de grenzen gesloten, dus reisde de kleine Judith door de gehavende en gedateerde atlas van haar ouders. Jarenlang creëerde ze haar eigen, fantasierijke atlas over de eenzaamste plaatsen op de wereld. 

Zo ontstond haar Atlas: een verzameling topografische kaarten, in combinatie met bizarre verhalen uit de geschiedenis van de vijftig meest afgelegen eilanden ter wereld. Over zeldzame dieren, gestrande slaven, eenzame wetenschappers, verdwaalde ontdekkingsreizigers en muitende matrozen. Kortom: Robinson Crusoe depuis-la-lettre. Lezen over de eilanden - St Kilda, Paaseiland, Tristan da Cunha, Disappointment Island - bewijst dat je memorabele reizen kan maken vanuit je luie stoel.

Geef hem deze week nog, want het is per slot van rekening boekenweek. 

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over