1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Leuke cadeaus op Accenture Innovation Experience

Innovation-accenture-awards-publieksprijs.jpg
Ieder jaar vindt in november in Amsterdam de Accenture Innovation Experience plaats. Belangrijkste onderdeel van dit event is de uitreiking van Innovation Awards aan de meest innovatieve concepten van Nederland. Daarnaast is er een zaal waar allerlei nieuwe, innovatieve concepten worden gedemonstreerd. Veel van de concepten zitten nog erg in de opstartfase, en zijn daardoor sowieso nogal duur, maar er zijn er ook bij die 'marktrijp' zijn. Sommige van die producten zijn ook uitstekend geschikt als cadeau. Van alle producten die ik gezien heb, heb ik een top 3 gemaakt van leuke cadeau-ideeën.

Top 3 innovatieve cadeau-ideeën

3. Wakawaka

Wakawaka wil de wereld verbeteren door iedereen licht en stroom te geven. Het is een van de vele producenten van accu's op zonlicht, maar het heeft wel twee unieke eigenschappen. Ten eerste is de zonnecel extreem efficiënt, waardoor hij meer lichtopbrengst heeft dan vergelijkbare producten. Ten tweede wil Wakawaka mensen helpen in landen waar elektriciteit een schaars goed is. Dit doen ze door Wakawaka's te verkopen in die landen, én doordat een deel van de opbrengst in de 'rijke' westerse landen de Wakawaka's in minder bedeelde landen subsidieert.

Er zijn twee varianten van de Wakawaka: eentje geeft alleen licht, de andere geeft licht én laadt mobiele apparaten op. Een leuk cadeau voor iemand die een zonne-oplader voor (bijvoorbeeld) zijn telefoon kan gebruiken, en een cadeau dat tevens de wereld een betere plek maakt. Hier is hij op Milledoni te vinden.

high-res-wakawaka-power-(13)_091213030654.jpg

2. Rollor

Rollor levert een reisoplossing voor pakken en dassen. Met traditionele koffers en suit bags is het altijd weer een wonder als je pak of das ongekreukt de reis overleeft. Zo niet met de Rollor. Het is een soort mat met verhoogde randen, waar je je colbertjasje en broek in legt. Vervolgens rol je hem op en klik je hem dicht. Na je reis komt je pak er gegarandeerd kreukvrij uit. In een kleinere vorm is hij ook geschikt voor dassen. Leuk en handig voor iemand die veel zakelijk reist. Hier is hij op Milledoni te vinden.

Rollor suitroller

1. Topper: Infento

Voor mij was de topper Infento . Infento is een soort technisch Lego, maar dan op ware schaal. Je kunt met losse onderdelen een step, loopfiets of zelfs skelter bouwen, en er vervolgens ook nog zelf mee rijden. Een cadeau dat vooral vaders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 zal aanspreken. Enige is dat er (momenteel nog) een stevig prijskaartje aan hangt. Het instapmodel, een loopfiets, begint bij €369 euro. Maar vervolgens kun je er onderdelen bijkopen, om steeds stoerdere fietsen en wagens in elkaar te zetten. Hier is hij op Milledoni te vinden.

Infento Arrow 2

Eervolle vermelding: Kratvast

Tot slot nog een eervolle vermelding voor een grappige gadget: de Kratvast . Dit is een soort plastic stang die je eenvoudig op de bagagedrager van je fiets klikt. Vervolgens kun je over die stang, precies waar een bierkrat een gat onderin heeft, het bierkrat zetten. Geen gedoe meer met bierkratten op het stuur, of met een hand vasthouden op de bagagedrager. Origineel, en voor €7,99 typisch iets voor in de zak of onder de kerstboom. Hier is hij op Milledoni te vinden.

kratvast.jpg

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over