1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Top Shops - Het is Liefde

Er zijn soms van die (web)shops die voelen als een snoepwinkel. Die hun assortiment met liefde samenstellen, die heel divers zijn vanuit een verbindende ‘why’, of juist gespecialiseerd zijn in 1 item in alle soorten en maten. Die shops zetten wij in de spotlights in de rubriek Top Shops

Het is Liefde - Milledoni

Op een wat koude, druilerige en vooral grijze doordeweekse dag zijn we op bezoek in de winkel van Maaike van Gelder. Op dagen als deze is het de winkel van Maaike die de Eerste van der Helststraat nog wat kleur geeft en je zelfs een warme vibe bezorgd wanneer je langs haar shop loopt. Maaike is namelijk eigenaresse van een heuse liefdeswinkel. De shop, genaamd Het is Liefde, is inmiddels alweer 10 jaar een begrip in de Amsterdamse Pijp en je kan er werkelijk alles krijgen op het gebied van liefde; slingers, tegelwijsheden, boeken met liefdeslessen, troostgedichten, servetten, taarttoppers… en ga zo maar door.

Troost én liefde
Ontstaan vanuit de drijfveer dat liefde de bron des levens, was de komst van haar eigen liefdeswinkel een droom die uit kwam. Volgens Maaike kan je namelijk niet vaak genoeg zeggen tegen iemand dat je van hem/haar houdt. Iets liefdevols geven aan een ander staat voor Maaike dan ook voor 'Het leven vieren'. En dat hoeft niet per se aan je geliefde, maar juist aan iedereen in je omgeving die je een warm hart toedraagt. Liefdevolle cadeaus kunnen iemand namelijk zowel troost als liefde bieden. Het zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn (erotiek is hier eigenlijk maar een heel klein onderdeel van) en die ook zorgen voor een bijzondere samenstelling wat betreft de clientèle van de winkel...

Elke bezoeker van de winkel komt binnen met een reden. Dat kan een beladen reden zijn, zoals een sterfgeval of een miskraam, maar ook juist een heel liefdevolle reden, zoals een man die van plan is zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Niet raar is het dan ook dat Maaike in de afgelopen jaren al talloze mooie, verdrietige, passionele verhalen heeft mogen horen.

Het is Liefde - Milledoni

Snikgedichten
Top-producten in de winkel zijn onder andere postkaarten (blijft opvallend in deze tijd van digitalisering), snoepjes die je zelf kunt laten bedrukken en serviesgoed. Een persoonlijke favoriet van Maaike zijn de snikgedichten van Plint. Wat ze zelf graag krijgt? Na een tijdje nadenken, Maaike is een typisch voorbeeld van iemand die liever geeft dan krijgt, geeft ze aan het liefst een theaterbon te krijgen. Iets dat ze zichzelf niet zo snel cadeau zou doen namelijk. 

Trouwen voor 1 dag
Langzaam is Maaike ook bezig met uitbreiding van de liefdesactiviteiten van de winkel. Zo is een nieuwe website in de maak en is ze aan het experimenteren met offline liefdesmarkten. Daarnaast is er sinds kort ook een 'shop-in-shop' aanwezig, namelijk het Trouwen voor 1 dag-concept van Jona Rens. Genoeg redenen kortom om de shop Het is Liefde eens binnen te wippen en al helemaal met Valentijnsdag in het vooruitzicht.

Maaike als cadeauspotter op Milledoni
Wat verder leuk om te vermelden is, is dat Maaike inmiddels ook cadeauspotter is geworden voor Milledoni. Het geven van liefde en aandacht is immers iets dat overeenkomt met het uitgangspunt van Milledoni. Maaike is dan ook een perfecte aanwinst op de community van spotters. De eerste gespotte cadeaus van haar staan zelfs al online!

Het is Liefde - Milledoni

Het is Liefde - Milledoni

Het is Liefde - Milledoni

Het is Liefde - Milledoni

Het is Liefde - Milledoni

Het is Liefde - Milledoni

Adres
Eerste van der Helststraat 13-15
1073 AB Amsterdam

Openingstijden
Dinsdag – vrijdag: 11.00 – 18.00 u
Zaterdag: 11.00 – 17.00 u

Website
Via www.hetisliefde.nl (website is momenteel onder constructie)

 

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over