1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Zestig jaar Kinderboekenweek

Sinds 1955 is de Kinderboekenweek een jaarlijks terugkerend evenement ter promotie van het kinderboek. Kinderen én volwassenen kunnen hun hart ophalen met de mooiste kinderboeken tijdens deze dagen, waarin participerende boekenwinkels het Kinderboekenweekgeschenk weggeven. Dit jaar is dat het boek 'Zestig Spiegels' van Harm de Jonge.

Kinderboekenweek_afbeelding.jpg

Vooral op scholen en in bibliotheken wordt er veel aandacht besteed aan het lezen en organiseren van verschillende activiteiten rondom het kinderboek. En op de site van de  Kinderboekenweek kun je zien wat er nog meer te doen is.

Niet alleen lezen, maar ook het kijken speelt een grote rol rondom het kinderboek. Want naast het uitreiken van de jeugdliteratuurprijzen de Gouden- en Zilveren Griffels, worden ook de Gouden en Zilveren Penselen uitgereikt voor de best geillustreerde boeken.

Dit jaar werden, heel terecht vinden wij, zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel uitgereikt aan  'Het raadsel van alles wat leeft' van Jan van Schutten, met prachtige illustraties van Floor Rieder. Een wonderlijk boekje dat zowel kinderen als volwassenen kan bekoren!

Hier kun je tal van mooie, handige, grappige, maar ook klassieke kinderboeken vinden om te geven. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie favoriete titels! Vertel het ons hier in de comments: <link naar Facebook post> en misschien spotten we jóuw favoriet op de site!

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over