1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Anki: de racebaan anno 2013

Anki Drive

Als jongetje van acht had ik een racebaan. Eigenlijk was zo’n racebaan meer een dubbel uitgevoerde monorail waarover twee autootjes iedere keer hetzelfde rondje reden. De winnende tactiek bestond er vooral uit om je eigen raceautootje, dat standaard veel te hard ging, niet uit de bocht te laten vliegen. Ik droomde ervan om een racebaan te hebben die jouw autootje de hele rijbaan kon laten gebruiken in plaats van die ene groef in de weg.

Anno 2013 heb ik de kans gekregen om me weer een jongetje van acht te voelen, want de gedroomde racebaan is er! Via Numrush kwam ik de Anki racebaan tegen, die inmiddels in de Amerikaanse Apple Store verkrijgbaar is (helaas geen levering naar Nederland).

Je krijgt voor $200 een grote mat met een ovalen racebaan, en twee raceauto’s. De besturing vindt plaats via je iPhone (app gratis te downloaden). Door sensoren onder de raceauto weet deze altijd precies waar hij zich op de baan bevindt. De auto gaat uit zichzelf de bocht door, en met je smartphone stuur je hem meer naar binnen of naar buiten op de baan. Hiermee kun je de andere auto dus inhalen, of het lastig maken om ingehaald te worden. Je kunt tegen ‘menselijke’ tegenstanders rijden (maximaal vier totaal), of tegen een AI (artificial intelligence) auto.

Net als bij veel racespelletjes op een gameconsole kun je ‘credits’ verzamelen, waarmee je vervolgens de specs van je auto kunt upgraden, of zelfs ‘wapens’ kunt kopen om het je tegenstanders moeilijker te maken. Een video met nadere uitleg vind je  hier .

200 dollar is een hoop geld voor een racebaan, maar de video ziet er zo speciaal uit dat dit voor veel ‘volwassen achtjarigen’ een extreem bijzonder cadeau onder de kerstboom of in de zak van Sinterklaas zal zijn. Binnenkort op Milledoni!

 

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over