1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Kindercadeaus: de Cado's & Cadon'ts

Cado's & Cadon'ts - Sinterklaas

Nog maar 1 week te gaan voordat het grote feest van Sinterklaas losbarst. Dus ook nog maar één week om alle cadeaus voor je kids, neefje(s)/nichtje(s) of kleinkinderen in huis te halen. Maar waar moet je nu precies opletten wanneer je een cadeau uitzoekt voor je eigen kind of andermans kind? Milledoni selecteerde de belangrijkste do's & don'ts:

Cado's:

 • Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit . Heb je niet veel geld te besteden? Koop dan bijvoorbeeld een mooie, goede pen. Ga dus op zoek naar iets wat in ieder geval goed bruikbaar is én lang meegaat.

 • Houd bij het kopen van een cadeau altijd het milieu in het achterhoofd . Ouders kunnen hier namelijk gevoelig voor zijn. Koop daarom geen spullen die waardeverminderend voor het milieu kunnen zijn.

 • Inventariseer bij de ouder wat het kind leuk vindt om te doen. Waar houdt hij of zij van? Knutselen, buiten spelen, zwemmen...? Zo kom je erachter in welke hoek je een passend en origineel cadeau kan zoeken. Vraag dus juist niet naar specifieke cadeauwensen.

 • Probeer er achter te komen van welke speelgoedserie (LEGO, Playmobil, Brio, enz.) een kind al onderdelen heeft en koop vervolgens als cadeau een aanvulling op die serie.

 • Heeft een kind een duidelijke wensenlijst? Je mag de lijst volgen, maar afwijken kan altijd . Denk je een cadeau te weten waarmee je het kind ook blij kan maken, dan is het prima om dat te geven.

 • Boeken blijven een goed cadeau . Tegenwoordig worden boeken nogal eens vergeten als cadeau, maar met een boek kan je een kind en ook de ouder altijd blij maken.

Cadon'ts:

 • Zorg dat je de ouders niet opzadelt met onhandige cadeaus of cadeaus van slechte kwaliteit. Geef kortom geen troep cadeau.

 • Voorkom dat je tegen de principes van ouders ingaat door snoep cadeau te doen. Elke ouder kent hierin namelijk weer andere richtlijnen.

 • Geef geen cadeau dat duurder of meer bijzonder is dan het cadeau dat de ouders zelf aan hun kind geven.

 • Let er op dat je geen overdadig (groot) cadeau geeft. Dus een cadeau dat echt ruimtevullend is. Overleg dergelijke cadeaus van te voren met de ouders.

 • Houd rekening met sekse-bepalende cadeaus . Sommige meiden houden bijvoorbeeld juist heel erg van stoere spullen en juist niet van meisjesachtige, roze speelobjecten.

 • Levende dieren cadeau doen is echt taboe, tenzij je dit van te voren echt goed hebt afgestemd met de ouder.

 • Probeer niet op zoek te gaan naar een excentriek cadeau omdat je dat zelf zo leuk vindt om te geven. Daar maak je alleen jezelf blij mee.

 • En het meest belangrijke; geef nooit een cadeau waar je zélf echt niet achter staat !

De kern van bovenstaande lijstjes? Een cadeau is pas echt een goed cadeau wanneer het in balans is . Oftewel: wanneer je zeker weet dat zowel het kind als de ouder het een top-cadeau gaan vinden.

Op Milledoni spotten we continue cadeaus die kinderen écht willen krijgen en waar ouders ook blij van worden. Kijk daarvoor bijvoorbeeld op de pagina's met  meisjescadeaus  en  jongenscadeaus. Heb jij ook goede ideeën voor zinvolle, sprekende, bijzondere kindercadeaus? Word dan spotter voor Milledoni .

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie