1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Liefde in het kort

Het is een soort lijm, dat 'liefde'. Het zuigt je naar elkaar toe, het houdt je bij elkaar, en soms droogt het op en brokkelt het af. Maar ohh die eerste paar dagen...weken...maanden! Het verlangen, die heteluchtballon in je buik, de blos op je wangen en het gevoel dat je hart je borstkas uitgroeit: prijsloos.

Julia Pott lovers

Al beweren wetenschappers dat het chemische reacties zijn, minuscule verbindingen en explosies in ons lijf, het blijft het mooiste wat er is. En of het nou een tijdelijk fenomeen, een vluchtige opwelling, of voor levenslang is - de ervaring zelf, díe neemt niemand je meer af. Koester het, vier het, en vooral: geniet! 

Om de liefde samen met jullie te vieren, willen wij deze vijf prachtige korte films en animaties delen. 

Animator Julia Pott interviewde mensen over hun eerste ervaring met verliefdheid en bracht dat tot leven met een animatie van hun dierlijke alter-ego's. Het resultaat is 'My First Crush', over kriebels, verlangen en verwarring.

Documentairemaakster Anne-Marieke Graafmans liet op de Amsterdamse pont een persoonlijke liefdesbrief voorlezen door onbekenden. De reacties spreken boekdelen. 

In de stijl van Julia Pott, heeft ook filmmaakster Bianca Giaever een stel geïnterviewd en hun liefdesverhaal door acteurs laten reconstrueren. Dit deed ze met 'Crush' voor een modecampagne van ontwerpster Rachel Antonoff.

Liefde op afstand is het mooist wanneer je kunt uitkijken naar een weerzien, en je de dagen aan het aftellen bent. 'Splitscreen: A love story' van James W Griffiths laat op originele wijze precies die periode zien.

Wanneer een klein jongetje verhuist naar een nieuwe buurt, wordt hij voor het eerst in zijn leven verliefd! Maar het meisje is heel wat ouder. Hoe dit afloopt zie je in 'Blik' van de Utrechtse studio Polder Animation.

Gespotte cadeaus bij deze post

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over