1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Nieuwe generatie Hollandse souvenirs

Afgelopen zondag was ik zelf in Eindhoven en nam ik deel aan een heuse bloggerstour langs alle highlights van de DDW. Een van die hoogtepunten was het resultaat van de ontwerpwedstrijd genaamd Dutch Darlings* die te zien is in het Klokgebouw, georganiseerd door de Crafts Council Nederland.

Dutch Design Week

In deze ontwerpwedstrijd werden ontwerpers uitgedaagd om een innovatief, duurzaam en hedendaags souvenir te ontwerpen én te produceren op basis van een ambachtelijke Nederlandse techniek. Een artistiek en duurzaam antwoord op wegwerpsouvenirs. 

Afgelopen zaterdag vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd. Ik verklap even niet wie de winnaars zijn, want: er is ook nog een publieksprijs. Oftwel; kom de winnende souvenirs en genomineerde ontwerpen zelf bekijken op Strijp-S en stem op jouw favoriet! Mijn persoonlijke favorieten? Drie cadeaus:

Licht...

SailAlong-kandelaar-andLightenUp_KesemYahav.jpg

...zoet... 

Honinglolly_LuukWiehink.jpg

... en historisch met een moderne twist.. 

Vinenvogue-wijndruppelopvanger-GabriSchumacher.jpg

Ik kan niet wachten totdat ze op Milledoni komen en de lijst met Hollandse cadeaus verrijken.  

Tentoonstelling_DD-DDW1.JPG

*De wedstrijd is een initiatief van Crafts Council Nederland, een overkoepelende organisatie die zich sinds 2013 inzet voor het behoud, de overdracht en de ontwikkeling van het creatieve ambacht.

 

 

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie