1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Escape room

Ontsnap uit een afgesloten ruimte door puzzels en raadsels op te lossen. Leuk voor met z'n tweeën, maar ook voor grotere groepen.

Het concept is even leuk als simpel: je wordt met een aantal mensen (een stel, collega's, vrienden) in een ruimte opgesloten, en je moet proberen binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) te ontsnappen door raadsels en puzzels op te lossen.

De hype komt over uit Japan, waar het al jaren populair is. In Nederland springen Escape rooms als paddestoelen uit de grond. Er zijn er momenteel ruim 300, en je vindt ze overal in Nederland. Grote kans dat er eentje te vinden is in de buurt van degene voor wie het cadeau bestemd is. Helaas is er (nog) niet zoiets als een bioscoopbon voor Escape rooms. Als gever van het cadeau zul je dus zelf op zoek moeten gaan naar een nabije locatie: op Escape rooms Nederland vind je een overzicht, netjes per provincie en per plaats, en met recensies. Vervolgens zul je met de gevonden Escape room een afspraak moeten maken over het aantal personen dat deelneemt, en dus de prijs. Mocht je tot slot toch een bon willen geven, dan kun je op diezelfde site een cadeaubon downloaden en uitprinten. 

Een leuk cadeau voor mensen die van een combinatie van stress, angst en plezier houden!

Daarom dit cadeau

Escape room is momenteel een hype. Een leuk cadeau als je iemand een belevenis wil geven in plaats van een fysiek cadeau.

Goed om te weten

Goed om van tevoren na te gaan of de ontvanger niet al een keertje meegedaan heeft aan een Escape room; dan is het natuurlijk wat minder origineel.