1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Infento - een bouwpakket voor step of skelter op ware grootte

Infento heeft een soort technisch Lego op ware grootte ontwikkeld.
Je bedenkt en maakt er bijvoorbeeld een step of een skelter mee, en kunt er zelf dan ook nog mee rijden.

Je zet met technisch Lego of Meccano een mooie motor of raceauto in elkaar, stelt hem tentoon op een tafel, of je rijdt er op de grond wat mee rond. Neem dan Infento, een net gestart Nederlands bedrijf dat vergelijkbare onderdelen maakt, maar dan op ware grootte. 

Je krijgt een doos met bouwonderdelen en een handleiding, net als bij Lego. Maar op het moment dat je de step, loopfiets, skelter of ieder ander idee in elkaar hebt gezet, kun je er daadwerkelijk mee rijden! Vanaf een jaar of acht kunnen kinderen het redelijk zelfstandig, vanaf vier jaar met hulp van een volwassene.

De variaties zijn eindeloos. Je kunt starten met een basisset, en deze uitbreiden met sets die je in staat stellen weer hele andere constructies te maken. Op dit moment zijn vijf 'standaardtypes' te maken. Met de meest uitgebreide set kun je al deze vijf types in elkaar zetten. Daarnaast kun je via Google Sketchup je eigen 3D schetsen maken, en die vervolgens in het echt bouwen.

Dit is een cadeau dat niet alleen kinderen, maar vooral ook vaders aan zal spreken. De sets zijn echter niet goedkoop: het instapmodel kost €299, en voor €1139 kun je alle vijf types bouwen. Sparen dus, of als gezamenlijk cadeau geven!

 

Daarom dit cadeau

Dit is de droom voor wie technisch Lego mooi vond of vindt. Urenlang speelplezier voor ouder en kind, en je steelt de show op straat.

Goed om te weten

Dit is geen goedkoop cadeau. Het zal dus in veel gevallen neerkomen op het inzamelen van geld van meerdere personen.