1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Proefherinnering

Proefherinnering Milledoni

Herinner iemand aan een bijzonder moment, persoon of gebeurtenis via de smaak van een nostalgisch gerecht of ingrediënt.

Er zijn verschillende manieren om dit persoonlijke en nostalgische cadeau te geven. 

Wat voor gerecht zal je uitkiezen? Misschien beschik je over een traditioneel familierecept, een recept uit iemands thuisland, of misschien juist droomland. Misschien gaat het om een ontbijtje, een dinner of een toetje. 

Of is het misschien één ingrediënt, in plaats van een volwaardig gerecht, dat ó zo belangrijk is? Dan is het ook leuk om dat éne ingrediënt in verschillende hapjes te laten terugkomen. 

Was het misschien een gebeurtenis die het gerecht zo waardevol maakt (oftewel de herinnering)? Wat was iemands aller eerste ervaring met de keuken uit een bepaald land? Of wat was het gerecht dat hij of zij altijd voorgeschoteld kreeg bij een ziektebed?

En dan is er natuurlijk nog de vraag of je het zelf gaat bereiden of niet. De mogelijkheid bestaat ook dat je naar een speciale plek moet gaan om de smaakherinnering weer te kunnen proeven. Dit op zich kan al een bijzonder uitje samen zijn.

Daarom dit cadeau

Omdat we veel onthouden via smaak - veel meer dan we denken.

Goed om te weten

Je kan dit uiteraard helemaal zelf invullen - van soort gerecht tot de manier waarop je het opdient of de plek waar je de proefherinnering geeft.