1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Een steengoed cadeau als huisdier

Een cadeau zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt wanneer je een cadeau aan iemand geeft, maar een ontvangen cadeau kan blijvend voer voor gesprekken zijn. 

In 1975 was er een marketeer, Gary Dahl, die zich ergerde aan het geklaag van zijn collega's over het hebben van huisdieren: ze plassen overal, je moet ze uitlaten, en ze luisteren niet. Hij lanceerde het concept van een steen als huisdier. Maar daar stopte hij niet, want hij wilde proberen om het concept te vermarkten. Hij ontwikkelde daarom een kartonnen doosje voor de steen (zijn 'huisje'), legde er wat stro in, en daar tenslotte de steen op. Zo was de 'Pet Rock' geboren.

Pet Rock doosje

Essentieel was verder een boekje met instructies over het hebben van een steen als huisdier. Zo werd er in het boekje uitgelegd dat de steen prima reageerde op instructies als 'zit' en 'blijf', en dat 'rol' vaak wat hulp van de instructeur vergde. 'Sta op' en 'geef een hand' was vrijwel onmogelijk om aan te leren, maar 'aanvallen' daarentegen weer heel gemakkelijk. 

Het geven van een traditioneel huisdier als cadeau is altijd wat dubieus, omdat deze gevoed en schoongemaakt moet worden, en aandacht moet krijgen, en omdat deze uiteindelijk - tot verdriet van velen - doodgaat. Een Pet Rock is daarom een veel dankbaarder cadeau. Niet alleen is het grappig om te geven (met het doosje als cadeauverpakking), maar ook omdat de ontvanger tegen vrienden, familie en collega's uitgebreid kan vertellen hoe hij zijn steen blij en gelukkig houdt.

De marketeer is met de Pet Rock in een klap miljonair geworden. Maar zoals het vaak gaat met een rage, was de verkoop ook weer snel afgelopen. Sinds 2012 is de Pet Rock echter weer verkrijgbaar. Ook leuk is het alternatief met een USB snoertje. Je kunt hem in je PC pluggen (uiteraard gebeurt er niets), en nieuwsgierigen allerlei leuke verhalen vertellen over het hogere doel van een steen die via een USB snoertje aan je PC gekoppeld is. Op Milledoni is hij gespot!

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over