1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Attente App wedstrijd verrast Milledoni

De kunst van het geven gaat niet alleen over materiële cadeaus, hebbedingen, kopen om het kopen. Het gaat vooral over het gebaar, de aandacht en de tijd die je over hebt voor de ander. Aandacht geven is niet vanzelfsprekend en attent zijn is niet ieders tweede natuur. Maar de 'giving muscle' is te trainen! En Milledoni helpt daarbij. 

Naast mijn liefde en aandacht voor Milledoni, geef ik ook les aan de opleiding Communicatie Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. 

cmd_beeldbank_MD

Ik vind het heerlijk om les te geven aan deze opleiding; het is mijn manier om mijn kennis en ervaring te delen en door te geven. Deze week heb ik mijn studenten begeleid om een 'attente app te ontwerpen', een app die je helpt om attent te worden, de kunst van het geven beter te leren ontwikkelen en tijd te nemen voor anderen. 

We hebben er een wedstrijd van gemaakt en de studenten waren vrij om hun fantasie en creativiteit volledig de vrije loop te laten, the sky was the limit! En de resultaten...daar worden we bij Milledoni heel vrolijk van! 

Samen met Jente, onze 'chief attention officer' en meeste trouwe spotter, hebben we de beste apps genomineerd en een winnaar geselecteerd.

En dat is Wingman. Speciaal ontwikkeld voor mannen die het geven van cadeaus of kleine attenties nog niet helemaal, of helemaal niet meester zijn. Het is in feite een coach die je helpt om vrouw of vriendin te verrassen door middel van push notificaties.  

Wingman-app_MD
Een andere favoriet is Kikubari. Kikubari staat in het Japans voor 'aandacht hebben voor anderen'. De app legt de focus op het inpakken van je cadeau. Het helpt je op basis van gelegenheid en geslacht van de ontvanger, je cadeau op de mooiste manier in te pakken met suggesties voor inpakpapier en versiering.

Kikubari-app_MD
Ook erg leuk vonden wij Gift Swiper, een soort Tinder voor cadeaus waarmee je middels voorkeuren van de ontvanger je ideale cadeau bepaalt!

GiftSwiper-app_MD

Ik ben heel enthousiast over alle apps die de CMD-ers hebben gepresenteerd. Zo fijn om te zien hoe de vertaalslag kan worden gemaakt van het geven, naar een toegankelijke, bruikbare én leuke app! 

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over