1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Gouden basis inpaktips om je cadeau feestelijk in te pakken

Gaan jouw cadeaus er voor de feestdagen feestelijk uit zien? Of is het toch wat lastig om van jouw cadeau een prachtig geschenk te maken? Inpakken wordt door sommigen vaak een lastige klus gevonden. We hebben aan Saskia Leemans, oprichter van Cadeau Pakje in gevraagd om een aantal handige tips te delen om van jouw cadeaus met lastige vormen een prachtig glad pakketje te maken.

basis inpaktips-2.png

Tip 1: Gebruik niet te veel papier.

Wees niet beschaamd als je moet knippen om het papier passend te maken. Om een strak pakketje te krijgen is het ook van belang dat de uiteindes ook strak worden ingevouwen. Dit zorgt ervoor dat jouw basis verpakking er straks en netjes uitziet.

wrapping-gifts (1).jpg
 

Tip 2: Houd rekening met de vorm van je cadeau.

Een rechthoekig cadeau inpakken is vaak nog goed te doen. Maar het begint lastiger te worden bij cadeaus met ovale of andere vormen. De oplossing is eenvoudig, maar je moet het natuurlijk wel even weten. Met de juiste inpaktechnieken is geen enkele vorm meer een bedreiging.

basis inpaktips-3.png

Ook ronde vormen moeten geen probleem meer zijn, ook hier is een passende papiertje nodig en de zijkanten zijn handig dicht te plooien. Heb je nou een onmogelijke vorm of zachte vorm. Als het gaat kun je deze het beste in een doosje stoppen. Geen doosje bij de hand gebruik dan een (zelfgemaakte) cadeauzak met bodem. Ook kun je papier zo gebruiken dat aan de buitenkant 2 prints te zien zijn.

Tip 3: Voeg mooie cadeau-decoraties toe

Vergeet niet je cadeau mooi te decoreren. Je kunt hiervoor van alles gebruiken. Denk eens aan linten, veertjes, stickers, maar in huis heb je vaak ook al dingen liggen die je kunt gebruiken. Denk eens aan oude knopen of een takje groen? Met het oog op de feestdagen zijn kleine kerstballetje ook een must.

Gouden-inpaktips-a.png

Alvast een kijkje nemen? Bekijk dit filmpje om te zien hoe je jouw cadeaus netjes kunt inpakken. Nog meer tips van Saskia? Lees het blog van Omroep Brabant en bekijk haar uitgebreide inpaktips video.

Cadeau Pakje in geeft al jaren cadeau inpakworkshops. Binnenkort zijn er ook online workshops beschikbaar. Houd de website en Instagram van Cadeau Pakje in goed in de gaten.

Gouden-inpaktips-4.png

 

comments powered by Disqus