1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Kinderboekentips van een echte kinderboekenwurm!

Vandaag is de Kinderboekenweek 2020 begonnen met als thema "En toen?” oftewel geschiedenis. Een fantastisch breed thema waar veel boeken bij aansluiten. Hieronder een aantal van deze boeken speciaal uitgelicht door mijn dochter Floortje, 13 jaar, een échte boekenwurm. Alle boeken die zij omschrijft heeft ze met veel plezier gelezen en zou ze zo cadeau geven - voor zo ver ze dit al niet gedaan heeft - aan haar vriendinnen. 

 

Kinderboekenweek 2020 cadeaus.png

Ronja de Roversdochter 
Ronja en Brik, de zoon van de rivaal van haar vader, worden vrienden zonder dat hun ouders het weten. Toen hun vaders erachter kwamen gingen ze samen in een grot in het bos wonen. Hiermee laten ze zien dan vriendschap boven de rivaliteit van hun vaders staat. Samen beleven ze spannende en mooie avonturen. Dit boek is een mooi voorbeeld van hoe vriendschap boven alles staat. Voor jongens en meisjes vanaf tien jaar.
Ronja de roversdochter is een échte klassieker van de beroemde Astrid Lindgren met prachtige illustraties van Ilon Wikland.
 
Deze serie wordt door veel mensen gezien als boeken voor alleen jongens maar dat is niet waar. Het is een serie van 14 delen en die verslind je als je in het eerste boek bent begonnen. Spannende avonturen van een mysterieus gezelschap... En er zijn nog meer boeken van John Flanagan die aansluiten op deze serie: Broederband, vroegere tijden en De jacht op het schaduwdier. Wees gewaarschuwd: als je eenmaal begint kan je niet meer stoppen. Vanaf ongeveer 11 jaar. Het eerste deel heet “De Grijze Jager 1 - De ruïnes van Gorlan" 
 
Boekserie De Grijze jager  cadeau.png


 
Het waargebeurde verhaal van de Joodse Alida Lopes Dias (1929-1943).Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Alida (Alie) Lopes Dias twaalf jaar en voor haar verjaardag krijgt ze een poëziealbum. Alie is Joods en aan het begin van het nieuwe schooljaar in 1941 moet ze net als alle andere Joodse kinderen naar een Joodse school. Alie laat al haar vriendinnetjes in haar album schrijven. Het laatste gedichtje wordt eind 1942 opgeschreven. In het voorjaar van 1943 worden Alie en haar moeder zelf van huis gehaald en naar Kamp Vught gebracht om van daaruit gedeporteerd te worden naar Sobibor. Van de negentien meisjes die in het album hebben geschreven, overleefden er maar zes de oorlog. Van alle meisjes die in haar poëziealbum hebben geschreven, is er naar hun achtergrond gezocht. Alies zus Gretha overleefde en gaf het poeziëalbum door. Zoo lang ik hoop te leven is het verhaal van Alida, haar gezin en haar vriendinnen. En het is een verhaal over liefde, onderdrukking en het hartverscheurende noodlot dat samenkomt in een poëziealbum. "Zoo lang ik hoop te leven" is geschreven door Claudia Carli.
 
Boekenreeks Serafina 
Deze boekenreeks van vier delen is zo spannend dat je niet kan stoppen met lezen. Aangeraden voor zowel jongens als meisjes. Het gaat over een half meisje/half kat dat spannende avonturen beleeft. Ze woont in het souterrain van villa Vanderbilt samen met haar vader. Niemand weet van haar bestaan af, maar dat gaat nog veranderen! Voor iedereen vanaf 11 jaar. Serafina en de zwarte mantel is het eerste deel van deze reeks geschreven door Robert Beatty. 
 
De maan-zaak & het maan-mysterie 
Een moord, maar wie is de dader? In het ruimtestation op de maan is er in 2041 een moord gepleegd. Wacht even... betekent dat dat 2020 al geschiedenis is? Wie is de dader en waarom? Iedereen zegt dat het waarschijnlijk een ongelukje was… Maar Dash denkter anders over, hij gaat - ook al mag het niet - zelf op onderzoek uit. Tot het einde kon ik je niet vertellen wie de dader was. Heel spannend dus. En er is ook nog een deel twee het maan-mysterie! Deze boeken zijn vanaf 11 jaar als je van spannende boeken houdt. Deze boeken zijn geschreven door Stuart Gibbs. PS ik kom er net achter dat er nóg een deel is, maar die is nog niet uit het Engels vertaald. Ik ga proberen ‘m in het Engels te lezen, want ik kan niet wachten!
Over de Kinderboekenweek
Bij ons thuis is het de traditie dat wij elke Kinderboekenweek een boek mogen uitzoeken, superfijn cadeau! 
Bovendien ontvang je tijdens de Kinderboekenweek (nog t/m 11 oktober) bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken 'De Diamant van Banjarmasin" geschreven door Arend van Dam gratis en voor niks! Meer over de Kinderboekenweek vind je op https://kinderboekenweek.nl
Veel leesplezier!
comments powered by Disqus