1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Ronja de Roversdochter

Een verhaal over een stoer jong roversmeisje dat tegen haar roversvader ingaat, en bevriend wordt met de zoon van zijn rivaal.

Ronja de roversdochter gaat op avontuur samen met Birk, de zoon van de rivaal van haar vader. Terwijl de ouders ruzieën over hun rivaliteit, ontstaat er onder de kinderen een warme vriendschip, gekenmerkt door wederzijdse nieuwsgierigheid naar elkaars bestaan, en de wereld om hun heen. Ronja en Birk besluiten om in een grot in het bos te gaan wonen, waar ze van alles en nog wat meemaken. 

Astrid Lindgren en Ilon Wikland (illustrator) nemen je mee, pagina voor pagina, naar een fantasiewereld vol avontuur en mysterieuze gebeurtenissen. Spannend is het boek zeker. En de boodschap? Wat Astrid Lindgren altijd zo geweldig kan, is een verhaal meegeven zonder moraliserend over te komen. Omdat Ronja en Birk tegen hun ouders in opstand komen, en laten zien dat zij wél de twee families kunnen overbruggen met liefde en vriendschap, stijgen ze zo eigenlijk boven hun ouders uit. Kinderen worden serieus genomen, kunnen soms best zelf beslissingen maken, en weten soms zelfs beter oplossingen te vinden dan hun ouders.

Een boek voor elk kind, omdat hij of zij lezenderwijs leert dat het ook goed is om naar jezelf en je eigen ideeën te luisteren, en dat conflict oplosbaar is.