1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Tijdelijk tapijt als onvergetelijk cadeau

Het zal jullie inmiddels niet zijn ontgaan dat we nogal enthousiast zijn geworden over wat we op de Dutch Design Week hebben gezien afgelopen week... Zo ontdekten we ook WE MAKE CARPETS, een collectief dat ambachtelijke traditie vermengt met een kritische blik op de consumptiemaatschappij. Het resultaat zijn super-mooie, maar vooral bijzondereT tapijten.

Het woord tapijt stamt af van het Perzische woord ‘tafta' en betekent letterlijk 'geweven'. Het weven van tapijten is dan ook al een eeuwenoude traditie. Was je in het bezit van een tapijt dan was dat over het algemeen een teken van rijkdom, prestige en macht. Nu is het inzetten van aloude ambachten al enige tijd weer helemaal hip. Iets waar WE MAKE CARPETS handig op in springt door een hedendaagse interpretatie aan dit eeuwenoude product te geven. Op afstand zien de tapijten van WE MAKE CARPETS eruit als een gewoon tapijt, kom je echter dichterbij dan zie je dat het niet zomaar een geweven kleed is...

We Make Carpets

We Make Carpets

Alledaagse gebruiksvoorwerpen verwerken ze namelijk tot tapijten, dat kunnen paraplu's, ballonnen of frietvorkjes zijn, maar ook pasta, watjes en wasknijpers. Al die spullen worden tot de meest mooie grafische patronen omgezet, waar je naar kan blijven kijken...

We Make Carpets

Het inspireerde ons ook om na te denken over hoe je zo'n 'tapijt' kan vormen tot cadeau. Een zelfgemaakt tapijt van bierflesjes kan bijvoorbeeld een bijzondere verrassing zijn voor iemand die afgestudeerd is of een verse vrijgezel. Een tapijt van sponsjes is weer een idee voor iemand die op zichzelf gaat wonen...Kortom, ideeën te over. Wat voor tapijt zou van toepassing zijn op jou?

We Make Carpets

We Make Carpets

We Make Carpets

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over