1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Decanteerder Eva Solo

De decanteertuit van Eva Solo zorgt ervoor dat geschonken wijn meer zuurstof bevat en minder tannines. Met name jonge wijn smaakt daardoor verrassend veel beter.

Om een fles wijn netjes te kunnen decanteren is een decanteertuit handig: je stopt de tuit in de geopende wijnfles, en de wijn komt zonder te morsen in het glas. Decanteertuiten heb je in allerlei verschillende soorten, en zijn sinds jaar en dag dankbare cadeaus voor verjaardagen, Sinterklaas of Kerst. 

De decanteertuit van Eva Solo is echter een uniek nieuw product. Naast het 'standaard' decanteren zorgt deze ervoor dat de wijn met meer zuurstof in het glas komt, en de tannines wat onderdrukt worden. Tannines geven met name jonge wijn en wat harde en droge smaak. Naast de functionele werking is de decanteertuit van Eva Solo ook een stijlvol product: Eva Solo is typisch 'Danish design'.

Als je iemand een leuk en stijlvol cadeau wil geven, is deze decanteerder een goede optie. Laat de ontvanger hem meteen proberen, en proef direct het verschil tussen een glas wijn die wél en die niet gedecanteerd is!