1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Enorme mand verse asperges

De hoogste kwaliteitsklasse asperges binnen 24 uur vers op je bord.

Foodblogger Toni Mazel vertelde ooit dat ze voor haar verjaardag in juni van haar zwager altijd een enorme mand cadeau kreeg met asperges en zomerfruit. Wat een fris, zomers, gezond en origineel cadeau! 

Het is een makkelijk last-minute cadeau: asperges kopen van de groenteboer of een (biologische) (super)markt bij jou in de buurt, leuk inpakken en gelijk geven. 

asparagus-329213_1280.jpg

Asperges kennen verschillende kwaliteitsklassen. De klassen worden ingedeeld op basis van dikte en schoonheid. De kwaliteitsklassen lopen van AA, A, B tot AAA.

asparagus-15375_1920.jpg

Asperges in de supermarkt zijn minimaal 72 uur oud voordat ze in de winkel liggen. Als je echt helemaal vers wilt geven, kun je ze online bestellen. Als je vandaag bestelt dan worden morgen je asperges vers gestoken, zodat je je asperges binnen 24 uur kunt geven nadat ze van het land komen, bijvoorbeeld bij Boerderij Houben

Verse-asperges
Al drie generaties lang kweekt het familiebedrijf Houben asperges. Zijn aspergevelden liggen in Maasbracht. Alleen de beste kwaliteitsklasse asperges worden verkocht: 20 tot 28mm dik, recht en met de juiste lengte. Samen met zijn Nederlandse en Poolse stekers zorgen zij ervoor dat je aspergecadeau binnen 24 uur vers ontvangen wordt. 

Ongeschild zijn de asperges 2-3 dagen houdbaar in de koeling. De asperges worden indien gewenst vers geschild en vacuüm verpakt. Geschild zijn de asperges 5-7 dagen houdbaar in de koeling. 

Asperges geschild.jpg

De asperges worden vervoerd door PostNL in speciale EN gekoelde verzendverpakkingen om de versheid van de asperges te garanderen. De verzendkosten zijn 6,95 ongeacht hoeveel kilo je bestelt.

wit-groen-paars4.660x430.jpg

Mocht je andere adressen willen zoeken of zelf telers bezoeken, dan vind je veel informatie en tips bij Het Nederlands asperge centrum.

Daarom dit cadeau

Origineel attent cadeau. Het wordt extra bijzonder omdat het aspergeseizoen zo kort is. Het is een ideaal cadeau voor fijnproevers en mensen met een gezonde levensstijl. Perfect cadeau als de ontvanger van koken houdt. Als dat niet zo is, zou je als extra cadeau kunnen overwegen om zélf een volledig verzorgde aspergemaaltijd te koken!

Goed om te weten

Asperges zijn een seizoensproduct: alleen tussen half mei en half juni zijn de asperges leverbaar en op hun best. Asperges hebben een houdbaarheidsdatum van 2-3 dagen (geschild) tot 5-7 dagen (ongeschild). Hou er rekening mee dat er ook bezorgkosten kunnen zijn.