1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Handlettering boek

Handletteren is hot, en ied-er-een kan het. Met een beetje hulp van deze handleiding!

Handlettering is overal. En niet langer alleen op het krijtbord van je favoriete koffiebar. Want, volgens illustratrice en graficus Karin Luttenberg, kan iedereen handlettering leren. Met een béétje hulp van haar boek 'Handlettering doe je zo!'. Stap-voor-stap verklapt Karin (bekend van magazines Flow, Flair en Linda) hoe iedereen de allermooiste letters op papier kan zetten. In alle vormen, maten en stijlen.

'Handlettering doe je zo!' is ontstaan uit Karins passie. Passie voor echte ambacht, voor schrijven, tekenen en doodlen met aandacht. Volgens Bol.com is dit daarom een inspirerend cadeau "voor wie even genoeg heeft van e-mails is er de mogelijkheid om terug naar de basis te gaan en persoonlijke handgeschreven, of eigenlijk handgetekende, briefjes te maken voor dierbaren". 

Het boek staat vol met een tips en tricks, maar is ook bedoeld om te inspireren. Wie weet geef je met dit boek, iemand wel een nieuwe hobby cadeau? Want één ding weten wij zeker: de creatieveling, die altijd al een zwak had van typografie, kan hier uren zijn/haar hart aan ophalen. En het mooiste is: aan handlettering is geen leeftijd en geen geslacht verbonden, het is echt voor iedereen. Geef 'Handlettering doe je zo!' aan je knutselende nichtje, aan de verloofde vriendin die kiest voor handgeschreven save-the-date enveloppen, maar ook je schoonvader die bekend staat om zijn met zorg samengestelde fotoboeken.

Daarom dit cadeau

Voor de creatieveling die graag tekent en schrijft - liefst met een typografie tik.

Goed om te weten

Na het succes van dit boek bracht Karin Luttenberg ook het 'Werkboek Handlettering' uit. Dit praktische werkboek staat bomvol opdrachten en oefenpagina's, waardoor het een mooie aanvulling is op 'Handlettering doe je zo!'. Geef ze samen als compleet cadeau.