1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Heerlijke gezonde granola thuis geleverd

'Oprecht goede granola' voor een goed én lekker begin van de dag.

Het merk Oot maakt granola die niet alleen hartstikke goed voor je is, maar óók nog eens lekker. Zoals ze zelf al stellen, zit de Oot granola vol met noten, pitten en zaden. Helemaal zoals moeder natuur het blieft dus. Biologisch? Yes. Glutenvrij? Yes. 

Wat zit erin?

Ook niet onbelangrijk: ze bezorgen de granola gewoon simpelweg bij jou thuis. En het is hartstikke makkelijk. 
- Kies twee smaken (cacao of toch meer een liefhebber van zaden?)
- Kies je aantal porties
- En, voilà, je hebt het thuis!

Om nog even alle ingrediënten in kaart te brengen... Alle granola bevat altijd minstens:
- 30% noten, pitten & zaden
- 11% eiwitten en 5% vezels
- minder dan 10% natuurlijke suikers

Natuurlijk zijn er verschillende smaken voor verschillende granola-liefhebbers. Mocht jij er een kennen, dan maak je hem of haar hiel dolgelukkig mee!

Waarom zou je dit geven, en aan wie?

Los van een zakje lekkers waar iedereen blij van wordt, is dit hartstikke leuk om te geven aan echte foodies. Of misschien ken jij iemand die eigelijk stiekem-een-beetje-meer-gezond-mag-eten. Met deze lekkere gezonde verrassing lukt dat geheid. Ook echte vegetariërs hebben ontbijt nodig! En wat dacht je van hen met een gluten-allergie?

En men zegt altijd: ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Én men zegt: je bent wat je eet. Dus waarom zouden we hier niet iets vaker bij stilstaan? Voedsel omringt onze cultuur, onze identiteit, en... ons plezier. Dit cadeau omarmt die gedachte ook.

Oprichter Valentine van der Lande in haar eigen woorden:

“Ik was altijd al gek op ontbijtgranen, maar kon nergens iets vinden dat lekker én gezond was. Alle pakken die ik in de supermarkt omdraaide zaten vol met onnatuurlijke dingen of tjokvol suiker. Bovendien was ik het zat om elke week die onhandige grote pakken mee naar huis te slepen. Dat moest anders kunnen.

Ik besloot het zelf te proberen. Ik sprak af met chefkoks, voedingswetenschappers en bakkers. Ik bakte met hun adviezen honderden platen granola. Die liet ik aan vrienden, familie & vreemden proeven tot de recepten uiteindelijk helemaal goed waren. Eind 2016 besloot ik Oot op te richten: een merk voor oprecht goede granola.

Hoe het kan dat onze granola toch lekker is met minder suikers? De ‘truc’ zit hem in drie dingen:

We gebruiken eersteklas biologische ingrediënten. We stoppen hem tjokvol noten, pitten, zaden & kruiden die hem veel smaak geven. En we bakken ambachtelijk in plaats van industrieel.”