1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Schaatsen ‘De Zweedse Viking’

Schaatsen-Zweedse-Viking.jpg

Perfect geslepen zweedse klûnschaatsen (onderbindschaatsen) voor onder je eigen schoenen.

In Zweden schaatst iedereen in de winter op natuurijs. In de winkels vind je dan ook een groot aanbod van speciale schaatsen. De Zweedse Viking valt in de categorie klunschaatsen. De ijzers zijn langer dan die van de onderbindschaatsen die wij hier kennen. Die extra lengte komt van pas op natuurijs. Dat is namelijk minder glad dan het ijs op de ijsbaan. Schaatsen met langere ijzers glijden beter en je hoeft minder hard te werken om vooruit te komen. 

Met deze schaatsen schaats je op natuurijs. De stalen ijzers zijn daarom iets langer dan bij gewone onderbinders. Je hebt geen last van knellende schaatsschoenen want je draagt ze onder je eigen schoenen. Met twee bindingen zet je de schaats aan elk type bergschoen vast.

De Zweedse fabrikant maakt de klunschaatsen van gehard staal. De vormgeving is functioneel en stoer. Je zet de schaats ze vast onder je bergschoen met speciale bindingen.

 Je schaatst zo weg en klunen was nog nooit zo simpel. Nu maar wachten op iet gaet oan.

Daarom dit cadeau

De klûnschaats is dé schaats voor langetochten.

Goed om te weten

Koop onderbindschaatsen die ongeveer 5 cm langer zijn dan je schoen. Dat is voor jou de juiste maat om niet te struikelen op het ijs. Schaatsspecialist Almgrens importeert alle schaatsen uit Zweden en zorgt ervoor dat ze bij levering perfect geslepen zijn. Deze Zweedse schaatsen hebben een levenslange garantie tegen breuk van het schaatsijzer.