Volg ons
Sapcentrifuges kun je binnenkort bij de fonduepan, het gourmetstel en de steengrill zetten: anno 2016 is het tijd voor de slow juicer! Het idee van een sapcentrifuge en een slow juicer is hetzelfde: je maakt er snel een lekkere fruit- of groentensap mee. Een sapcentrifuge doet dit door alle fruit en groente die je erin stopt in een recordtempo tot sap te malen. En daar zit hem het nadeel: door dit snelle malen verliest het sap aan vitaminen en mineralen. Als je het sap een paar minuten laat staan, zie je het al van kleur veranderen. Welkom slow juicer! Een slow juicer heeft een veel lager toerental, en is daarmee 'voorzichtiger' met het fruit en de groente: de vitaminen en mineralen blijven behouden.
Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn om van dit soort juicers te houden: de smaak is beter, dus als je het eenmaal geproefd hebt, wil je niets anders meer. Enige is dat er overal in de slow juicer fruit- en groentenresten blijven zitten, dus het schoonmaken is wat gedoe.
Slow juicers heb je in alle soorten, maten en prijsklassen. Voorname verschillen zitten in hoeveelheid pulp die afgescheiden wordt: hoe beter de juicer, hoe meer sap er uit het fruit en de groenten geperst wordt, dus de opbrengst is groter. Daarnaast is de kracht en de kwaliteit van de motor van belang: minder, maar krachtiger omwentelingen maken het sap rijker aan vitaminen. Tot slot is het natuurlijk fijn als de machine niet teveel lawaai maakt.
Een van de beste slow juicers is die van Hurom. Je kunt deze bij diverse webshops in Nederland kopen. Ze zijn echter niet goedkoop; voor een betere deal kun je ook zoeken op eBay om er eentje direct uit Korea geleverd te krijgen - dat spaart behoorlijk wat geld. Maar ook voor wat minder geld zijn prima slow juicers te vinden. Kijk op Slowjuicerkopen.com voor reviews en vergelijkingen.
Een erg leuk en origineel cadeau om aan iemand te geven; niet goedkoop, maar wel heel gezond!