1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Sonos muziekspeler

Met een Sonos muziekspeler zijn kabels en versterkers verleden tijd.

Sonos heeft de naam de 'Apple' onder de muziekspelers te zijn: goede kwaliteit, stijlvol design, maar daarmee ook niet de goedkoopste. Er is een hele range aan producten, maar om muziek te spelen is de meest voor de hand liggende keuze een Play:3 of een Play:5. De Play:3 heeft drie luidsprekers in een kastje zitten, de Play:5 heeft er vijf, en is ook wat groter. Het geluid van de Play:5 is daardoor wat voller. Hoewel Sonos claimt dat één Hifi-speler voldoende is om een stereo-effect te bereiken, is het geluid aanzienlijk beter als je er twee neerzet in een traditionele luidspreker-opstelling.

De Sonos componenten zijn volledig draadloos te gebruiken. Je hebt alleen een Sonos BRIDGE nodig die je aansluit op je bedrade netwerk; speur op internet naar voordeeldeals van een Sonos Play en BRIDGE als combipakket.

De Sonos Play kun je vervolgens bedienen vanaf een computer, of met een iPhone/iPad of Android app. Je kunt muziek afspelen vanaf een computer, je telefoon of een muziekdienst als Spotify. Het installeren van dit alles gaat met het gemak dat je normaal van Apple gewend bent: in vijf minuten ben 'up and running'.

Ik heb zelf twee Sonos Play:5 spelers, en ik kan hem uit ervaring van harte aanbevelen.

Daarom dit cadeau

Prima geluidskwaliteit, alles werkt draadloos, integratie met populaire muziekdiensten als Spotify, en een losse versterker heb je niet meer nodig.

Goed om te weten

Het vervangt de versterker (deels) en luidsprekers, dus de ontvanger moet wel enige bereidheid hebben om op iets van 'anno nu' op te stappen.