1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Zaadgranaat Kabloom

Gooi een zaadbom en maak je omgeving fleuriger.

Zaadgranaten worden met de hand gemaakt en bevatten een explosieve mix van organische compost, kokosvezel en een selectie van bloemzaden omvat in een gerecyclede papieren huls.
Zaadgranaten worden volledig biologisch afgebroken, waarbij alleen de bloemzaden overblijven.

Dit is een cadeau dat je niet houdt, maar dat je zelf de beste bestemming geeft.

Omdat de meeste bloemen zomerbloeiers zijn kun je dit cadeau het beste gebruiken tussen maart en mei, maar er bestaat ook een zaadgranaat die je in de herfst gooit zodat er winterbloemen uit kunnen groeien.

Het wordt gemaakt en geleverd door Kabloom. Op de webshop vind je de volgende mogelijkheden:

  • Enkele granaatbom, verschillende bloemsoorten naar keuze. 
  • Pakketten van 4, 6, 8 of 16 granaten. De grotere pakketten worden geleverd in een "ammo" doos om je verzet extra geloofwaardigheid te geven.
  • Bommen op maat gemaakt (zaden of verpakking) of in andere vormen. Dit is meer voor grotere bestellingen, of als je heel bijzonder voor de dag wilt komen.

De makers vertellen meer over "guerilla gardening", te vinden op de Kabloom blog:

Daarom dit cadeau

Kan de straat wel een opsteker gebruiken? Of die hoek waar je altijd langs fietst? Je hebt het nu in je eigen hand om die saaie plekken kleurig en kleurig te maken. En het leukste is dat om samen te doen in een guerilla-tuinier-actie.

Goed om te weten

Het duurt even voordat dit cadeau effect heeft; de zaadjes moeten eerst opkomen. Het meeste effect heb je als je het gooit tussen maart en mei. Dit cadeau wordt lokaal geproduceerd in Schotland en wordt per post verstuurd. Reken dus op een paar dagen extra, plus de verzendkosten.