Volg ons
Russell Norman heeft in London inmiddels 3 restaurants onder de naam Polpo. Losjes geïnspireerd op de Venetiaanse bàcaro, enigszins vergelijkbaar met een tapasbar. Je drinkt er wijn of een aperitief en smikkelt er van de cichèti: allerlei kleine hapjes en gerechten in oneindige variaties. En daar heeft hij nu een prachtig kookboek over uitgebracht: Polpo: a Venetian cookbook (of sorts). Zeldzaam mooi verzorgd met prachtige foto’s van Jenny Zarins en eenvoudige, klassieke typografie. Geen opsmuk, wel stijl. Met bovenal allemaal heerlijke gerechten. Toni en Stijn van de eetblog watatenzij.nl hebben er al verschillende uitgeprobeerd, zoals soep van venkel en kikkererwten, linzenstoof met worst en Osso buco alla milanese: http://www.watatenzij.nl/?s=polpo&submit=Zoeken
Dit boek is gekozen tot kookboek van het jaar 2013: de vakjury over Polpo: ‘De Venetiaanse keuken wordt hier volkomen anders gebracht dan we ooit eerder hebben gezien: dit is culinaire literatuur, maar dan een heel toegankelijke. Dit boek is voor íedereen.’
Ook in het Engels te vinden.