1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

10 Vaderdag tips

10 Vaderdag tips voor de vader die alles heeft: ‘het moet op kunnen'

Vaderdag! Een mooi moment om je paps te bedanken voor de keer dat hij midden in de nacht jouw luier verschoonde, je leerde fietsen, voor de zoveelste keer je band plakte, weekenden naast het volleybalveld stond en je steevast op kwam halen bij de plaatselijke disco. 21 juni is het zijn ‘Time to Shine’.

 

Vaderdag

 

De vader die alles heeft

Maar hoe laat je iemand ‘shinen’ die alles al heeft? Of die niks geeft om tastbare cadeau’s zoals het zoveelste paar sokken, stropdas of leren riem..? Tip van Milledoni: ‘het moet op kunnen’. Koop iets dat op kan en je zit (bijna) altijd goed. Perfect voor de immateriële vader, maar eigenlijk toepasbaar op alle vaders.

 

Voor de pimpelaar vader

#1 Flesje wijn

Een lekker
flesje wijn in een mooie kist. Het gebaar zegt al genoeg, maar heb je een vader die iets minder gevoel heeft voor sprekende cadeau’s (mannen-en-non-verbale-communicatie-dingetje!) dan kun je op de kist een persoonlijke tekst laten drukken.

 

#2 Brouw je eigen bier
Brouw eigenhandig een biertje voor je pa met het ‘bier brouw starterspakket’. Brouw je eigen bier ‘from scratch’ en voeg iets leuks toe om het eigen te maken, bijvoorbeeld citroen of gember.

 

#3 Emergency Coffee Kit
Verwacht je een heftige Vaderdag-viering met daarna een zware ochtend? Geef je vader dan een Emergency-Coffee-Kit. Ook leuk voor de pech-vogel-vader of de vader met de langzame start in de ochtend.

 

Voor de carnivoor vader

#4 De KOEpon
Milledoni is geen fan van cadeaubonnen, maar met de zomer in aantocht is de KOEpon het geschenk voor de heuse vleeseter en barbecue-koning! Met de KOEpon van koopeenkoe.nl bestelt je vader duurzaam, traceerbaar vlees van een koe die een lang en goed leven heeft gehad. Direct van de boer hop in zijn vriezer.

 

#5 Worst maken en meer

Workshop_worst.png
Voor de vader die altijd op zondag het vlees snijd: een cursus worst maken in de natuur. Maar ze hebben meer food-workshops, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het leren kweken van paddenstoelen of het koken boven houtvuur in het bos. Lekker hoor dat oer-gevoel! Helemaal top voor de primitieve vader die het wel gezien heeft met karten, paintballen of gourmetten.

 

Voor de zelfdestructieve vader

#6 De Vaderdagsigaar

In 1937, het jaar van de invoering van Vaderdag in Nederland, verscheen er een artikel in de Tilburgse Courant. ‘Gij, Heeren Sigarenfabrikanten, Is dit voor U geen pracht idee ,n Vaderdag in ‘t leven te roepen. Dat is toch nog zoo gek niet hé. Noem ’n datum, liefst heel vlug maar. En breng ‘n fijne ,,Vaderdagsigaar,, Voor de gepassioneerde, klassieke, gelegenheids- of verstokte roker. Rookt je vader geen sigaar, dan alsnog is dit een cadeautje met een verhaal. Een traditioneel Vaderdag cadeau.

 

Voor de suikerjunk vader

 
#7 Bakken en co
Liefde van de de heer des huizes gaat door de maag! Lekker achterhaald, maar vaak wel een gegarandeerd succes. Bak een mooie wenstaart, bakinstructies worden bijgeleverd dus ook de keuken-kluns kan dit aan. Verstop je wens in de taart en bezorg hem bij je vader of doe hem op de post, surprise! Tevens prima voor de contactloze vader, geef de taart mee aan de postbode en klaar ben je.

 

Voor de blitse baard vader

 

#8 Barber treatment
‘Did you hear the news’: de baardentrend is over zijn piek heen en de baard begint zijn aantrekkingskracht te verliezen. Dus voor de hipster-vader die met de tijd mee wil of de let-it-go-baardgroei-vader, op naar de barbier en zeg hallo tegen het blote billen gezicht. Schijnt ook bevorderend voor de hygiëne te zijn.

 

#9 Baard verzorgingsproducten
Voor de vader die zich van bovenstaande niks aantrekt of nog even wacht tot de zon echt gaat schijnen en de gezichts-verwarmer overbodig wordt. Een mooie verzorgingsset voor de baard en de bijpassende snor.

 

Voor de vader met het vergeetachtige kind

#10 Vergeten Vaderdag
Ja hoor, natuurlijk dat overkomt jou nou altijd zo’n vergeten Vaderdag-dag. Lastminute handelen? Dan werkt het ontbijtje op bed natuurlijk altijd. Of de brunch, lunch, borrel na 16.00.. Als je maar laat zien dat je er moeite in hebt gestopt! Succes!

 

comments powered by Disqus