1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

De beste cadeaus voor zeil- en zeeliefhebbers

Ben jij op zoek naar een cadeau voor de echte zeilliefhebber? Het perfecte cadeau voor someone who is 'Born to Sail' of op andere wijze altijd op of rondom het water te vinden is? Milledoni zocht voor jou naar de beste nautische en maritieme cadeautips zodat jij een geslaagd cadeau hebt voor die zeeheld, zeilliefhebber, visfanaat, oceaanfanatiekeling, golfbezetene of visser.

Hieronder een overzicht van Milledoni’s mooiste cadeautjes. We hebben rekening gehouden met alle leeftijden. Voor man, vrouw, jongen, meisje en ook voor de allerkleinste heeft Milledoni mooie cadeautips.

 

StigerWoods - vissen op hout

Vis op stijgerhout

Foto’s van vissen op unieke wijze overgebracht op hout

Origineel en stoer cadeau voor zeehelden, maar ook zeker voor diegene die helemaal niks met het zeeleven hebben, maar des te meer met een interieur vol mooie stukken. Een mooi cadeau ter decoratie voor elke ruimte die je kunt bedenken, de foto's zijn door hun materiaal: hout, makkelijk op te hangen. De foto's worden handmatig overgezet op gerecycled dennenhout. Elk stuk is uniek en krijgt door de speciale techniek die wordt gebruikt de uitstraling van keramiek.

 

Tas van oud scheepszeil

handgemaakte-tas-1 zeil
Handmaakte, unieke tas van oud zeil

Voor iemand die houdt van one-of-a kind cadeaus met een verleden. De tassen zijn gemaakt van oud scheepszeil en wie weet welke zware stormen, woeste oceanen of misschien wel spannende zeilwedstrijden deze tassen hebben moeten trotseren in hun vorige leven. Leuk voor mensen die graag zeilen of veel in en om het water te vinden zijn. Of voor iemand met een voorkeur voor cadeaus gemaakt van gerecyclede materialen. En niet te vergeten voor iedereen die gewoon zijn spullen snel en makkelijk terug wil vinden in een praktisch ingerichte tas tijdens een dagje shoppen, dagje sauna, op het werk, op het strand. De handgemaakte tas is gemaakt van hergebruikte scheepszeilen en hergebruikt leer van een oud bankstel. Eco-vriendelijk gemaakt in Nederland. Elke tas is uniek en een tas met karakter.

 

Gilbert&Son kompas

kompas1

Kompas met zonnewijzer

Prachtig cadeau voor iemand die op reis gaat, iemand die veel op een zeilboot of op een andere wijze op het water te vinden is. Zeker ook geschikt voor iemand die van lange boswandelingen houdt of navigeren als hobby heeft. Ook mooi als symbolisch cadeau of ter decoratie. Koperen kompas met verstelbare zonnewijzer. De pootjes zijn te verstellen zodat het kompas precies horizontaal ligt. De kompas zit verpakt in een authentiek doosje.

Tradionele visserskledij 

bretonse-kiel

Een kiel behoort tot de werkkleding van de zee en is een simpele katoenen werkhes dat aan de buitenzijde geen knoppen of zakken bevat zodat de drager niet verstrikt kan raken in een net. 

Simpelweg de allerbeste zeillaarzen!

Dubarry-GalwayHeren-laarzen

De Dubarry fabriek maakt al sinds 1937 schoenen en laarzen en heeft zijn naam te danken aan een bekende Franse courtesane, Madame du Barry. De fabriek is ontstaan in het Ierse Ballinasloe in het westen van Ierland waar vele goede handwerkers woonden die zich rond de fabriek vestigden.

Potvis serveerschaal/dienblad

Potvis dienblad

Praktische schaal met prachtig gedetailleerde afbeelding potvis

Voor iedereen die graag buiten eet: op de camping, op het strand, op een zeilboot of tijdens de picknick, deze nautische schaal maakt het helemaal af. Maar geef hem ook cadeau ter decoratie aan iemand die houdt van een interieur geheel in stijl van de zee of als handig en stijlvol opbergplekje voor bijvoorbeeld sleutels. Ondanks het praktische materiaal, Melanine, heeft deze schaal een luxe uitstraling.

 

Walvis slaapzakje 

slaapzak-whale.jpg

Help de baby zit in een walvis!

Elke baby zal zich als een vis in het water voelen in een Baby Bites walvis-slaapzak! Het ziet eruit alsof je kleintje in de bek zit van een grote vis, maar gelukkig is het een super-zachte slaapzak, gemaakt van 100% katoen. De walvis is voorzien van een handige rits, waarmee je je baby makkelijk in de buik van de grote walvis kunt stoppen!

 

Sailor heupfles

heupfles anker

RVS heupfles met ankerprint

Leuk cadeau voor de zeilliefhebber die tijdens zijn vaartocht graag zijn borreltje dicht bij de hand houdt. Of misschien gaat er wel gewoon chocomel in! De vorm van de fles maakt dit cadeau geschikt om met gemak in een zak of tas te stoppen en kan daardoor overal mee naartoe genomen worden. Doe deze fles dus ook cadeau aan iemand die bijvoorbeeld gaat kamperen of op wintersport gaat. Ook geschikt als relatiegeschenk.

 

Bigshopper van jute met zeilprint 

zeiltas jute

Handige grote tas met afbeelding zeilbootjes

Natuurlijk heel erg leuk voor iemand die dol is op zeilen of een andere watersport, maar eigenlijk is deze bigshopper voornamelijk een praktisch en handig cadeau. Geschikt voor iedereen die een makkelijke tas bij zich wil hebben voor de boodschappen, voor de strandspullen, voor de picknickspullen, voor de sportspullen, voor de zwemspullen, voor de zeilspullen, om kleding, boeken of gereedschap in op te bergen.. Altijd handig! Gemaakt van 100% jute (handvatten van 100% katoen).

 

Nautische ovenwanten/pannenhouders

ovenwant zeilboot

Handgemaakte multifunctionele ovenwanten

Voor de praktisch ingestelde kok. Super handig voor op vakantie op de camping of op een zeiljacht. Ook leuk voor iemand met een voorliefde voor nautisch design of iemand met een nieuw huis of een nieuwe keuken. De ovenwanten kunnen tevens gebruikt worden als pannenhouders.  

 

Zeilboot knuffel 

Zeilboot speelgoed

Voor de kleine kapitein

Voor de stoere jongens en meisjes aan wal of op zee. Met deze knuffel in de vorm van een zeilboot kunnen ze fantaseren over hun eerste tochten op het water en ze naspelen op het droge. Ook erg leuk als decoratie in de kinderkamer, woonkamer of op een zeilboot. Deze handgemaakte zeilboot is gemaakt van natuurlijk canvas, met houten stok in het midden. De houten stok maakt deze knuffel minder geschikt voor de allerkleinste. 

 

Zeevaarder manchetknopen

manchetknoop anker

Handgemaakte manchetknopen met anker

Mooi cadeau voor je man, je vriend, je vader, je opa, je zoon of je collega voor een verjaardag, bedankje, jubileum, afstuderen, sportprestatie, vrijgezellenfeest, voor de kerst of geef ze aan je ceremoniemeester tijdens je huwelijk. Manchetknopen zijn altijd een stijlvol cadeau en leuk voor mannen die hun outfit graag afmaken met mooie modeaccessoires. De manchetknopen zijn handgemaakt en hebben een nostalgische look.

 

Drijvende champagnekurk

drijvende sleutelhanger

Sleutel redder

Dit cadeau is geschikt voor iedereen die zich weleens op of rondom het water begeeft. Voor diegene die altijd pech heeft (of zo onhandig is) en per ongeluk weer eens iets in het water laat vallen. Met dit cadeau verzeker je er iemand van dat zijn of haar sleutels altijd safe zijn... of in ieder geval niet naar de bodem zinken.

 

Workshop vis roken

workshop_vis_roken.jpg

Leer vis roken tijdens een workshop van de Vrije Kookacademie

De met passie gevangen vis wordt natuurlijk bij voorkeur door de eigenaar zelf klaargemaakt en opgegeten. Wat is dan een betere toevoeging dan dat deze eigenaar zijn eigen vis kan roken?! Ook een mooie ervaring voor de kookliefhebber die zijn skills wil uitbreiden. De workshop wordt gegeven door expert Frank Heyn van Frank’s Smokehouse in Amsterdam. Frank demonstreert hoe je warm en koud kunt roken in verschillende soorten ovens. Tijdens de workshop worden zalm, coquilles, boter, bieten, makreel en garnalen gerookt en uiteraard geproefd! 

 

Haringshirt 

T-shirt

Een cadeau voor hippe mannen (of vrouwen) die zichzelf niet al te serieus nemen.

Wil je eens een keer iets anders geven dan een stropdas of een grappig T-shirt? Combineer het! Dit grappige haring T-shirt uit Polen geeft de indruk alsof de drager een das omheeft terwijl dit eigenlijk gewoon een vis is die vanaf de hals naar beneden hangt. Leuk voor mannen die een beetje om zichzelf kunnen lachen en graag met de tijd meegaan.

 

Peper en zout zeilboot 

salt&pepper_blue.jpg

Perfect op de eettafel van zeilers en zeeliefhebbers

De boot is geïnspireerd door een zomertrip in Falmouth, hier is ook de productnaam Memory of Falmouth op gebaseerd. Dit zout en pepervaatje is gemaakt in Cornwall door de ontwerper Taeke Mizutani.

comments powered by Disqus