1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Cadeaus samen (s)potten

Ken je dat? Dat je besluit met meerdere vrienden een cadeau te kopen voor die jarige vriendin, maar dat het dan altijd gedoe (lees gezeik) geeft met het bedrag naar degene die het cadeau heeft gekocht over te maken. Die lange IBAN-rekeningnummers maken het daarbij voortaan ook niet veel makkelijker. Terwijl het juist leuk (en vaak ook handig en tijdbesparend) is om een gezamelijk cadeau te geven.

knab-social-app

 

De online bank Knab heeft sinds een week een app hiervoor op de markt gebracht waarmee je met behulp van Facebook of een mobiel nummer geld kan overmaken naar vrienden en kennissen. Oftewel: het enige wat je nodig hebt is iemand zijn/haar telefoonnummer of vrienden te zijn op Facebook. Klinkt handig, maar is het dat ook? Federica, die Knab van binnen kent, testte het bij mij laatst.

 

Knab

Ik ontving een smsje en een Facebook-bericht van Knab waarin gezegd wordt dat Federica graag geld naar me wil overmaken. Het enige wat ik moest doen, was de link in het bericht te volgen en op die pagina vervolgens mijn rekeningnummer in te vullen. Geen rocket science dus. De betaling verloopt overigens niet via Facebook of SMS, maar gewoon via de bank. De betalingsgegevens, zoals het rekeningnummer en het bedrag, worden niet met Facebook gedeeld en Knab plaatst ook geen berichten op je tijdlijn. No worries over privacy dus.

 

knab-social

Werkt dus prima qua gemak, vraag is nu alleen of het ook gaat aanslaan? Zou jij gebruikmaken van een dergelijke app? Bijvoorbeeld voor de aankomende feestdagen om een gezamenlijk cadeau te kopen? Of misschien om iemand (achteraf) te trakteren op de lunch waarvan je samen hebt genoten? Het klinkt namelijk natuurlijk super hip 'betalen via Facebook', maar wordt het ook hip? Wat denken jullie? 

Knab betalen

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over