1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Concept Stores

Insecten op glas

Waar niemand een paar jaar geleden nog van concept stores had gehoord, is het inmiddels een heel normaal begrip. Zowel in taalgebruik als in het straatbeeld. Het opkomen van de concept stores is ook een goede ontwikkeling voor cadeau-land; het is heerlijk struinen door dit soort winkels waar je tegen allemaal originele, limited edition, designer cadeau-producten aanloopt. Het leuke is dat je ook niet zo maar snel een cadeau kán kopen in een concept store; de items staan daarvoor te veel op zichzelf. Ikzelf trek dan ook echt altijd tijd uit om door de (online) winkel te gaan en het beste cadeau te spotten dat past bij de persoon voor wie ik iets wil kopen.

Zo kocht ik een jaar geleden bij ANNA+NINA eens een geprepareerde vlinder in een lijstje voor een hele goede vriendin die net had besloten haar baan op te zeggen en een paar maanden in haar eentje te gaan reizen. Voor mij stond de vlinder voor de keuzes die ze destijds maakten. En voor het reizen; een vlinder die zo de vrije wereld in vliegt.

Het jaar daarop kocht ik opnieuw iets voor dezelfde vriendin, ditmaal echter een visje geprepareerd in glad. Ze was namelijk inmiddels terug van het reizen, verhuisd naar een nieuwe stad én had een nieuwe baan. Ze voelde zich kortom als een vis in het water... 

Uiteraard wil ik met bovenstaande niet suggereren dat concept stores altijd de juiste cadeaus 'in store' hebben. Wel is het zo dat een concept store ervoor zorgt dat je jezelf er toe zet eens goed over een cadeau na te denken en daarmee het geef-concept benadrukt.

Hierbij mijn lijstje van persoonlijke favoriete concept stores in Amsterdam. Zeker het bezoeken waard, zowel off- als online!:

  • Hutspot - Van Woustraat 4 en Rozengracht 204-210, Amsterdam

  • ANNA+NINA - Gerard Doustraat 94, Amsterdam

  • Six and Sons - Haarlemmerdijk 31, Amsterdam

  • Friday Next – Overtoom 31, Amsterdam

  • Sukha – Haarlemmerstraat 110, Amsterdam

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over