1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

De traditie van de sospeso

caffe-sospeso-da-napoli-una-tradizione-alla-c-L-AUvzET.jpg
In Zuid-Italie bestaat er in de koffiebars van Napels een aloude traditie van het bestellen van een caffè sospeso (in het Nederlands zou je dit vertalen als 'een uitgestelde koffie'). Het houdt in dat wanneer de klant, als uiting van zijn eigen geluk of vrijgevigheid, één caffè sospeso bestelt dat hij er vervolgens twee betaalt betaalt. De tweede koffie is bestemd voor een volgende klant die geen geld (bij zich) heeft. Die persoon kan vragen of er nog een koffie als het ware "in de wacht staat". Als dat het geval is krijgt hij of zij deze en mag deze op de gezondheid van de eerste klant opdrinken.

Waarom nu bovenstaand historisch verhaal? Omdat je de sospeso een beetje als grondslag kan zien voor het idee achter Milledoni: het geven om het geven. Je geeft iets zonder dat je er zelf iets voor terug wilt of te verwacht. En dat is precies waar het om draait bij Milledoni, om de kunst van het schenken. Een cadeau-beweging die Milledoni in Nederland op gang gaat brengen!

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over