1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Birth Bear: teddybeer met geboortegewicht en lengte

Een handgemaakte teddybeer met de exacte lengte en het precieze gewicht van jouw/een pasgeboren baby. Hoe bijzonder is dat?

Baby's: ze zijn maar zo kort klein. Zo kort dat je als ouders bijna zou vergeten hoe klein en licht ze waren toen ze nét ter wereld kwamen. (Geloof me: ik kan het als moeder van een 5 maanden oud zoontje weten.) Gelukkig kun je de geboorte van een baby nu op een wel hele unieke én knuffelbare manier vereeuwigen: met een Birth Bear. Een luxe, handgemaakte teddybeer met precies de lengte en het gewicht van het pasgeboren kindje in kwestie. Een uniek kraamcadeau dat een leven lang meegaat!

The Birth Bear: bedacht door moeders

The Birth Bear werd bedacht in Amsterdam. Samen zochten de oprichters van de Birth Bear lang naar een bijzondere manier om de geboorte van hun drie kinderen te vereeuwigen. Zij wilden het moment dat zij hun kinderen voor het eerst vasthielden nooit vergeten, maar hoe kun je dit moment zo goed mogelijk vastleggen?

Zo kwamen ze op het idee om een unieke teddybeer op ware grootte en gewicht van de kinderen te maken. Dit is niet alleen een bijzondere, maar vooral knuffelbare manier om de geboortes te vereeuwigen. Zij zagen voor zich dat de knuffels generatie op generatie doorgegeven zullen worden, daarom moest de Birth Bear niet alleen de liefste uitstraling hebben, maar ook nog eens van de allerbeste beste kwaliteit zijn. 

Elke Birth Bear wordt gemaakt in een atelier in Bilthoven door een team van ervaren coupeuses. Met als doel een levenslange herinnering te creëren, helemaal naar wens van de gevers/ouders.

Waarom Birth Bear zo bijzonder is

Mooie kraamcadeaus zijn er in overvloed, maar bijzondere kraamcadeaus die een leven lang meegaan? Die zijn zeldzaam. Gegarandeerd dat je nieuwe ouders met een Birth Bear weet te ontroeren en dat dit een van die items is, waar straks kleinkinderen nog mee spelen. En die gedachte alleen al, maakt jou als (potentiële) gever toch heel gelukkig?

Hoe bestel je een Birth Bear?

Van plan een paar lieve, nieuwe ouders in jouw omgeving te verrassen met een Birth Bear? (Lucky them!) Een eigen Birth Bear ontwerpen en bestellen kan hier in vier gemakkelijke stappen:

  1. Vul de (geboorte)lengte van de baby in centimeters of in inches.
  2. Vul het (geboorte)gewicht van de baby in.
  3. Personaliseer de Birth Bear door een kleur strik te kiezen en de naam en/of geboortedatum op de poot te laten borduren. Je kunt kiezen uit zeven prachtige kleuren. 
  4. Na het plaatsen van je bestelling, gaan de coupeuses aan de slag. Binnen 15 werkdagen wordt jouw Birth Bear verzonden, inclusief geboortecertificaat, waarbij je de keuze hebt uit een canvas tas of de luxe cadeaudoos. Verzenden binnen Europa is gratis.

Daarom dit cadeau

Vereeuwig de geboorte van een kindje met een Birth Bear als levenslange herinnering. Bijzonder voor de ouders ("ze worden zo snel groot!"), maar ook later voor het kindje zelf.

Goed om te weten

Naast de exacte lengte en gewicht, kun je jouw Birth Bear ook nog eens personaliseren. Laat de naam en eventueel de geboortedatum op de poot borduren in een kleur garen naar keuze. Oh en kies ook de kleur van de luxe velours strik om de Birth Bear helemaal af te maken!