1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Monkie

Een tekstloos prentenboekverhaal over de omzwervingen van knuffelaap Monkie, die na een val van de fiets bij allerlei dieren terecht komt, voordat hij weer veilig in de kinderarmen belandt waar hij thuishoort.

Dit prachtige prentenboek zit vol van de ongelooflijk mooie illustraties. Omdat deze tekeningen zó gedetailleerd zijn, en omdat het boek immers geen tekst heeft, is het een geweldig 'voorleesboek' dat meegroeit met je kind - het verhaal kan immers elke keer rijker worden, of helemaal anders verteld (denk bijvoorbeeld vanuit welk perspectief je dit verhaal doorgeeft: Monkie zelf, het kind dat zijn aapje verloor, de man die hem weer maakt, of misschien zelfs de ekster?). 

Zonder twijfel spreekt dit boek tot de verbeelding. Het is daarom geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden (ook al wordt 1-3 jaar aanbevolgen). Dit boek is niets voor niets met een Gouden Penseel bekroond.

Tip: het is een goed kraamcadeau, en ook uiterst geschikt voor buitenlandse families of vrienden die je kent - zonder tekst blijft het een universeel vertelbaar verhaal.