1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Creatief technische speelgoed voor meisjes

Technisch speelgoed is jammer genoeg nog steeds vaak gericht op jongens. Zo niet GoldieBlox, creatief technisch speelgoed voor meisjes.

Een nieuw geluid in speelgoedland... dat was wat de Amerikaanse ingenieur en bedenkster van GoldieBlox, Debbie Sterling wilde bewerkstelligen. Om die reden besloot ze technisch speelgoed voor meisjes te maken. Met GoldieBlox kunnen kinderen spelenderwijs de natuurkundige principes van techniek leren. Denk daarbij aan hefboomwerking, draaiende assen, zwaartekracht, draagvermogen, enz. 

Stoer, creatief meisje in de hoofdrol
De hoofdpersoon van het speelgoed, Goldie, is een stoer, creatief meisje dat niet bang is om te falen. De rode lijn van het speelgoed is dan ook dat Goldie problemen oplost door creatief na te denken en allerlei dingen te bouwen. Zo maakt ze een spinning machine om haar hond Nacho rondjes te laten maken, een movie machine om een filmfestival toch door te laten gaan en een dunk tank om haar hond Nacho in te wassen. 

 

Daarom dit cadeau

Voor meisjes die er van houden om technisch bezig te zijn (en niet alleen met poppen) en omdat het wel tijd was voor een nieuw rolmodel anno 2018.

Goed om te weten

GoldieBlox is gericht op meisjes tussen 4 en 9 jaar. En sinds de start in 2012 heeft Goldieblox al veel awards ontvangen waaronder die voor beste educatieve speelgoed, beste keus door ouders en speelgoed van het jaar.