1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Dixit spel

Een fantastisch spel dat draait om interpretatie, verbeelding en wonderlijke ideeën.

Dixit is een spel met prachtig geïllustreerde kaarten die de spelers vragen hun verbeelding in te zetten. Elke speler krijgt een aantal kaarten aangereikt. De speler die aan de beurt is heeft de opdracht om op basis van een van zijn fantasierijke kaarten een woord, thema, zin of ding te noemen. Vervolgens legt hij de gekozen kaart omgekeerd op tafel neer. De rest van de spelers doen hetzelfde en kiezen zelf ook een kaart die zij vinden passen. Zodra iedereen een kaart heeft neergelegd, is het zaak om ze allemaal om te draaien en te raden welke kaart de 'oorspronkelijke' inspiratiebron voor het woord, thema, zin of ding was. Het doel is om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen jouw kaart weten terug te vinden. Maar niet iedereen! Het moet dus een subtiele hint zijn, en niet te duidelijk.

Geeft het aan een dromer of iemand die juist wat dromen ter afleiding kan gebruiken. Of gewoon weg wat inspiratie! Het is een spel voor de creatieveling.

Tip: speel het spel zoals jij dat wilt. Het is namelijk ook hartstikke leuk om het competatieve element weg te halen en je eigen categorieën toe te voegen. Denk aan geuren, kleuren, geluiden, maar ook kunstwerken of muzieknummers die je kan inzetten als weerspiegeling van jouw kaarten. Mochten je eigen creatieve handen gaan jeuken bij het zien van dit spel, maak dan je eigen!