1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Gids om mee te verdwalen

Neem iemand mee op 'urban safari' met de Guide to Getting Lost.

Wat als er geen punt B was? Van A naar oneindig…Wat als je op een dag naar buiten zou stappen zonder een noodzakelijke bestemming te hebben, maar puur op gevoel zou ronddwalen in je eigen stad? Of juist in een vreemde stad. Om zo nieuwe straten en steegjes te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen, dingen in nieuw licht te zien. En precies dát kunt je nu cadeau doen! 

Omdat oktober uitgeroepen is tot Buy Nothing New Month, vonden wij de Guide to Getting Lost van Flaneur Society een ideaal concept om te geven wanneer je niks nieuws wilt aanschaffen, en toch een waardevolle ervaring cadeau wilt doen.

Flaneur Society is in het leven geroepen als antwoord op het boek ‘Berlin Childhood Around 1900’, van schrijver en filosoof Walter Benjamin. In zijn boek beschrijft Benjamin hoe hij zijn vroege jeugd doorbracht in de straten van Berlijn, dwalend en observerend, maar zonder enig doel - als een flaneur. De website viert dan ook het flaneren: heerlijk rondslenteren voor je plezier. 

En daarom hebben de oprichters een zakboekje in PDF-formaat bedacht die je kunt gebruiken om op ‘urban safari’ te gaan. Je print ’t uit, vouwt er zelf een boekje van en je kunt op ontdekkingsreis door een stad - welke stad dan ook. Want wat een stad zo interessant maakt, is het onverwachte. Dus ga heen en verdwaal!

Daarom dit cadeau

Als no-budget, of low-budget alternatief op het zelf iets knutselen is dit een perfecte gift voor avonturiers en nieuwsgierigen. Zie het als avontuur op zakformaat. Gewoon zelf uit te printen.

Goed om te weten

De gids is in het Engels. Dus minder geschikt voor mensen die daar moeite mee hebben. Maar je kunt natuurlijk ook samen met iemand op avontuur die wél goed Engels kan!