1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Granen, peulvruchten en zaden

Koken met granen, peulvruchten en zaden is gezond, hip, hot en happening.

Om die vriend of vriendin, broer, zus, moeder, vader of collega die zich heeft voorgenomen gezonder en gevarieerder met goede en wellicht onbekende producten te gaan eten, te helpen, kan gedacht worden aan het kookboek ' Granen, peulvruchten en zaden'. 

Heerlijke rode linzen soep, een moderne salade met boekweit en zalm of met eend en wilde rijst, een verslavende cake van dadels, sinaasappel en chiazaden, een gezonde home made granola of een Indiase stoofpot met pompoen en kikkererwten.

In dit kookboek staan wereldse recepten voor ontbijt, soepen, salades, diners en zoete gerechten met quinoa, spelt, linzen, boekweit, rijst, couscous, bulgur, sojabonen, sesam zaad, pompoenpitten, en nog veel meer mogelijkheden met deze ingrediënten. Het boek geeft ook informatie over hoe granen, peulvruchten en zaden te gebruiken, koken en het beste te bewaren.

Het boek is misschien voor de doorgewinterde vegetariër of veganist gesneden koek maar in dit boek staan zeker ook nog verrassingen en aanvullingen op bekende zaken. Het boek begint met een introductie van alle granen, noten en zaden. Wat zijn hun eigenschappen, hoe bereid je ze en wat zijn hun voedingswaarden? Dit zijn handige wetenswaardigheden. Er wordt ook uitgelegd wat bijvoorbeeld het verschil is tussen kasha en boekweit en andere granen die op elkaar lijken. 

Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën: ontbijt, soep, salades, stoofpotten, rijst en risotto, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten en brood en crackers.  Het boek is niet vegetarisch of veganistisch, de hoofdgerechten bevatten vooral vlees, maar veel  andere gerechten zijn vegetarisch van zichzelf, of met wat creativiteit (of iets van de Vegetarische Slager) vega te maken. Het boek is mooi simpel opgemaakt en bij elk gerecht staat een foto.

De meeste ingrediënten zijn intussen bij de grote supermarkten en op markten te vinden en voor de apartere dingen kan de biologische winkel uitkomst bieden.