1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

28 Grams of Happiness

28.jpg

Een boek wat de wetenschap van het eten met onze emotionele gezondheid verbindt.

 

Waarom vinden we bepaald eten lekker? Maakt gezond eten ons gezonder? En als dat het geval is, hoe kunnen we gezond voedsel lekkerder laten smaken? Als depressiviteit en angstaanvallen een resultaat kunnen zijn van ongezonde darmflora, hoe kunnen we dit dan verbeteren? En waarom is chocola zo lekker en maakt het ons ook echt gelukkiger? Wat doet voedsel met ons brein, en kunnen we de effecten voorspellen? Kunnen we gelukkiger en slimmer worden door de goede dingen te eten?

Dit boek geeft inzicht in het onderzoek naar de cultivatie van onze emotionele welzijn door eten. Het onderzoek volgt een weg via drie verschillende lagen. De eerste is de oppervlakkige laag, onze zintuigen, hoe we ons eten waarnemen. De tweede laag duikt iets dieper in het huidige baanbrekende research van de effecten van voedsel op onze hersenen. De laatste laag verdept zich in de manieren waarop we onze fysieke gezondheid kunnen verbeteren, en dan vooral de gezondheid van onze darmen. 

Food design studio 'The Eaterlier' heeft deze wetenschappelijke vondsten verzameld en geanalyseerd, en heeft samen met creatieve chef Pippens hun data vertaald naar de culinaire wereld. Gezondheid, wetenschap, eten, én design: alles vind je samen in dit boek!