1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

het-grote-rijksmuseum-voorleesboek

Bekende kinderboekschrijvers schrijven verhalen bij meesterwerken.

Jong geleerd is oud geïnteresseerd: Kunst is om naar te kijken en bij elk schilderij hoort een officieel kunsthistorisch verhaal. Zo'n verhaal helpt het kunstwerk beter te begrijpen.

In kunst kun je ook eigen fantasie kwijt. Wat zie je zelf als je echt goed kijkt? Waar gaat dat jongetje dat door 'De Nachtwacht' rent eigenlijk naartoe? Wat staat er in de brief die de 'Brieflezende vrouw' van Vermeer aan het lezen is? Waarom is 'De bedreigde zwaan' van Jan Asselijn zo boos?

In 'Het grote Rijksmuseum voorleesboek' laten de beste kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen de fantasie de vrije loop en vertellen hun verhaal bij 25 beroemde meesterwerken uit het museum.

Voor kinderen tot 9 jaar en leuk in combinatie met een bezoek aan of workshop bij het museum in Amsterdam zelf. Suggestie: in de Meivakantie 2015 organiseert het Rijksmuseum speciale familierondleidingen waarbij langs alle 25 in het voorleesboek beschreven meesterstukken wordt gegaan. Tijdens de rondleiding brengt een acteur de verhalen tot leven en laat zien wat uit de duim gezogen is en wat klopt. 

In de museumwinkel van het Rijksmuseum zijn voor kinderen in aanvulling en ter inspiratie ook bouwpakketten te koop van de toonzalen en 'De Nachtwacht' om thuis nog even verder te gaan.

 

Daarom dit cadeau

Voor alle kinderen in Nederland en daarbuiten om hen al vroeg mee te nemen in de wondere wereld van kunst, cultuur en fantasie. Een cadeau voor het leven.

Goed om te weten

Bijzondere rondleidingen voor de hele familie in het Rijksmuseum in de meivakantie 2015.