1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Handboek kleding maken

9200000009984508.jpg

Een boek met duidelijke uitleg over het maken van kleding.

"Handboek kleding maken" is een boek van Alison Smith, waarin ze van alles uitlegt over materialen, stoffen en technieken. Voor elk model heeft ze een duidelijke, beeldende uitleg gemaakt. Zo kan je goed zien hoe je kledingstuk er bij elke stap uit moet zien. In het boek staan veel rokken, jurken, broeken, jassen en hemden in verschillende maten waar je uit kunt kiezen. Je hoeft als je eenmaal een leuk kledingstuk hebt gekozen alleen nog maar het patroon online te downloaden met een code die je bij het boek krijgt en vervolgens de aanbevolen stof aan te schaffen.  Er staat in het boek ook een heel handig hoofdstuk over hoe je je eigen kledingstukken kan aanpassen.

Het fijne aan dit boek is dat het patronen heeft met verschillende moeilijkheidsgraden en dat de uitleg erg duidelijk is door de foto's. Hierdoor kan je ook als beginner begrijpen wat je moet doen.

Alison Smith heeft ook een ander boek gemaakt over naaitechnieken. Dit is ook leuk als je op zoek bent naar een boek met vooral veel techniek en niet zo zeer het maken van kledingstukken. Bekijk het boek hier