1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

De Kleine Prins

Antoine de Saint-Exupery betovert met een magisch meesterwerk.

Er is bijna geen mooiere klassieker in de jeugdliteratuur te bedenken dan deze. Antoine de Saint-Exupery heeft in 1943 misschien wel een van het meest tot de verbeelding sprekende moderne sprookjes tot leven gewekt met zijn Kleine Prins.
Het verhaal gaat over de ontmoeting tussen de schrijver en een buitenaardse prins. Samen praten ze over het leven en de menselijke eigenaardigheden en vertelt de Kleine Prins wat hij meegemaakt heeft op zijn reis langs vreemde planeten.
Naast schrijver, was de Saint-Exupery ook piloot. Hij schreef dit iconische boek een jaar voor zijn dood. Hij is tijdens zijn dienst bij de Geallieerden, in 1944 tijdens een verkenningsvlucht boven bezet gebied neergeschoten. De Kleine Prins is een nalatenschap dat nu nog steeds tal van wijze lessen en legendarische citaten bevat.

Een hele mooie: “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.”

 

De Kleine Prins is ook verschenen in een prachtige pop-up versie.

Kleine_Prins_Pop_Up.jpg

Daarom dit cadeau

Dit is een universeel cadeau voor jong, maar ook zeker voor oud. Het is bijna een soort instrument voor hoe je naar de wereld kunt kijken: met open blik, puur, altijd vragen stellend, altijd nieuwsgierig.

Goed om te weten

Het boek is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Maar het bevat ook een heleboel filosofische metaforen en zienswijzen. Wij zeggen van 9 tot 109!