1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Luxe vulpen van Montblanc

Omdat schrijven met de hand weer helemaal hip is.

In de jaren 70 leerde je op school met een vulpen schrijven, netjes in een schrift. Toen vanaf de jaren 80 de computer zijn intrede deed, gingen steeds meer mensen typen, en minder mensen schrijven. Met de komst van tablets is dit nog meer het geval geworden.

Een gevolg hiervan is dat, als mensen nog met een pen schrijven, ze dit met de eerste de beste ballpoint doen die ze tegenkomen. En dat is jammer, want een pen was traditioneel een persoonlijk luxebezit.

Gelukkig zie je inmiddels weer een beweging richting het schrijven met een écht mooie pen. Hét topmerk op dit gebied is Montblanc. Met haar Meisterstück-serie heeft zij een aantal (vul)pennen op de markt gebracht die elegant zijn, en een leven lang mee gaan.

Een vulpen van Montblanc is kostbaar; je kunt er gemakkelijk duizenden euro's aan uitgeven. De Meisterstück Mozart is mooi, en nog enigszins betaalbaar. Niet een cadeau dat je 'tussendoor' geeft, maar iets waar je de ontvanger hiervan een leven lang blij mee maakt.

Daarom dit cadeau

In deze tijd van computers en tablets is er weer een beweging gaande naar schrijven op papier. Daarvoor is een luxe vulpen natuurlijk het ultieme cadeau.

Goed om te weten

Bij het bestellen van een vulpen moet je de schrijfdikte opgeven. Voor de meeste mensen is 'medium' goed, maar houd de optie open voor degene aan wie je het cadeau geeft, om hem om te ruilen voor een geschiktere schrijfdikte.