1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Nature Trail Scrapbook

Verzamelboek voor alle vondsten en indrukken uit de natuur.

In dit 'Scrapbook' kan alles wat in de natuur is gevonden, gezien of ontdekt, worden vastgelegd, beschreven, getekend en geplakt. En misschien zijn er foto's gemaakt van een dier of boom die in het boek kunnen. Leuk om daar dan ook weer andere informatie over op te zoeken en bij te schrijven. Zo wordt, spelenderwijs, heel veel over de natuur geleerd. 

Hoe voelt dat blad, hoe ruikt die noot, wat voor geluid maakt die vogel, hoe ziet die spin en haar web eruit, in welk seizoen zijn we beland etc. etc.. Het risico kan zijn dat een kind elke keer als het buiten is om zich heen gaat kijken en de natuur meekrijgt ...

Het boek kan mee naar het bos of de tuin in of mee naar het park of het strand maar kan ook later, thuis, worden bijgewerkt en heel leuk om dat met elkaar te doen. 

Tip: als je een blad wil vastleggen in het boek: Leg het (droge) blad onder de bladzijde, pak een potlood en wrijf met de zijkant over het papier tot het blad te voorschijn komt.

Een heel leuk cadeau voor een verjaardag, Sinterklaas, Kerst, zo maar om iets leuks te kunnen gaan doen maar ook voor de juf of meester als idee voor een klasexperiment bij schoolkamp.

Daarom dit cadeau

Voor kinderen die graag er op uit trekken of aangemoedigd worden de natuur van dichtbij te beleven en dat gaan vastleggen in een naslagwerk. Het is heel geschikt om het samen te doen met vriendjes, (groot) ouders, broers en zussen en misschien wel op school te laten zien of met een klas te doen.

Goed om te weten

A4 formaat, 16 pagina's dikke bladen.