1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Olijfolie San Mauro

Super lekkere olijfolie gemaakt in Italië, door een Nederlandse vrouw.

Als men denkt aan Italië, dan denkt men al snel aan de heerlijke aroma's en smaken die zo karakteristiek zijn voor het land. Dit ontdekte Alie Doorten zelf ook in 1995, in de Sabijnse heuvels. Zo begon haar passie voor de smaak van Italië, en kwam achter het belang en de rijkheid van olijfolie. Sinds 2004 produceert zij ook haar eigen olijfolie, en begon zo beetje-bij-beetje met het verspreiden van de olijfoliecultuur en liefde. Sinds 2008 verzorgt ze haar eigen stuk land, samen met een paar boeren uit de omgeving, met de kernwaarden van het vinden van de mooiste smaken, van de hoogste kwaliteit, en op een kleinschalige manier.

san-mauro-cadeau-oprichter.jpeg
Zo blies zij leven in Olio San Mauro. De San Mauro olijven van de Proprieta' di Doorten komen uit de Sabijnse heuvels nabij Rome. Een gebied dat bekend staat als een geweldige bron voor goede olijfolie. Vol van een nieuwe passie en nieuwsgierigheid zorgt Alie Doorten ervoor, een Nederlandse vrouw, dat ook wij kunnen genieten van een stukje écht Italië, en dat is niet verkeerd.

San Mauro Olijfolie Cadeau Italië

Wat deze olijfolie zo bijzonder maakt is dat, ten eerste, alle olijven met de hand zijn geplukt. Er ligt een nadruk op de voorzichtige en liefdevolle omgang met de directe omgeving. "Slow producing", met volle aandacht voor de olijven, zodat het process is gebaseerd op het belang van het behoud van alle prachtige kwaliteiten van de olijfolie, zodat elke sensatie - van smaak tot geur, en de heilzame werking -krachtig overkomt. Dit komt ook tot uiting in de naam: Novolio, wat refereert naar de vroege pluk, wat de beste olijfolie tot stand brengt (oude kennis van de Romeinen). Olio San Mauro prefereert dan ook kwaliteit boven kwantiteit, en produceert twee soorten olijfolie: de San Mauro BiCultivar en de Colline di San Mauro. De BiCultivar is gemaakt van 50% leccino en 50% frantoio olijven. Dit zijn olijfsoortendie veel voorkomen in Midden-Italie. De Colline di San Mauro is een blend vancarboncella, frantoio en leccino. De carboncella olijfsoort komt alleen voor in de Sabijnse heuvels.Ten tweede, is dit product ook nog eens volledig biologisch (er worden geen pesticiden gebruikt). Ten slotte, aangezien olijfolie het lekkerste is als hij nét geperst is, komen alle San Mauro producten dan ook van de eerste koude persing

mg_0271.jpg
Kortom: een fles olijfolie van San Mauro is met zo veel liefde, aandacht, en professie gemaakt, dat het niet anders dan een perfect cadeau kan zijn. De echte kenner - of ontdekker - zal dit ongetwijfeld waarderen, en al snel, net zoals Alie Doorten, van de smaaksensatie van Italië gaan houden. 

mg_0204.jpg

San Mauro Bicultivar Olijfolie Cadeau

Niet alleen olijfolie maar ook balsamico en chocolade pasta te verkrijgen!

san-mauro-aceto-balsamico-cadeau.jpeg