1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Orchidee per post

Een bloeiende plant die straalt als een nachtvlinder, waar je géén groene vingers voor nodig hebt.

De Phalaenopsis orchidee, kortweg orchidee… een plant die je het hele jaar door kan verkrijgen. Erg fijn, want het zijn naast mooie, ook bijzondere planten. Een stukje etymologie laat ons weten dat de naam ‘orchidee’ afgeleid is van Orchis en betrekking hefet op de dubbele wortelknol: het Griekse ‘orchis’ betekent ook teelbal (altijd leuk voor een spelletje Triviant, zulke weetjes). De geslachtsnaam Phalaenopsis is afgeleid van het Griekse woord ‘Phalaina’ (nachtvlinder) en ‘opsis’ (lijkend op). En ja, daar lijkt ie ook echt op, op een mooie (nacht)vlinder die staat te stralen op je tafel.

Handig detail: heb je geen groene vingers, zelfs dan kan een orchidee prima groeien en bloeien. Enige wat je hoeft te doen is de wortels van de orchidee iedere week even onder te dompelen in lauw water. Bestel je de orchidee via Greetz.nl dan wordt de plant geleverd in een witte sierpot. 

Specificaties:

  • Witte orchidee

  • Hoogte 55cm, inclusief witte pot

  • Potmaat 8,5 cm

 

 

 

Daarom dit cadeau

Voor iemand die interieur-minded is, maar stiekem alles al heeft. En bovenal, iemand die geen groene vingers heeft, maar wel van planten houdt. Het is natuurlijk extra leuk dat je met Greetz jouw verrassing nog meer persoonlijk kunt maken met een zelf ontworpen kaartje.

Goed om te weten

De plant is te bestellen met een persoonlijke boodschap op een kaart of minikaartje naar keuze. Daarnaast worden ze vers van de veiling afgeleverd.