1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Ottolenghi kookboek

Recepten die klassiekers werden.

Ottolenghi is in Engeland een van de meest iconische en dynamische plekken om te eten. De bijzondere mix van fantasievolle gerechten en de moderne, elegante omgeving waarin ze worden geserveerd, zorgen voor hooggespannen verwachtingen.

De uitgesproken maar eenvoudige gerechten die Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de afgelopen jaren in hun Londense restaurants hebben verzameld, zijn gebaseerd op hun jeugd in respectievelijk West- en Oost-Jeruzalem.Daarnaast zijn ze ook beïnvloed door heel veel verschillende culinaire tradities, van Perzië tot Californië. De 140 originele recepten gaan van complete hoofdgerechten, via gezonde en snelle salades tot Ottolenghi's beroemde gebak en brood.

 

Vers uit de pers: Flavour, het derde Ottolenghi boek in de groente-serie

Na Plenty en Plenty More, gaat Flavour ook over groenten en over hoe je smaakbommen kan creëren. Hierin gaat het erom te begrijpen wat groente onderscheidend maakt en op basis daarvan manieren te bedenken die hun smaak op een hoger plan brengen en vernieuwen.

Ottolenghi-flavour-cadeau.jpg

 

1. Ottolenghi het kookboek

140 van de meest geliefde recepten uit de keuken van Ottolenghi verzameld. Denk aan heerlijke groentesalades, maar ook vis- en vleesgerechten én met heel veel aandacht voor brood en gebak. Voor deze nieuwe editie kreeg de tekst een up to date sausje, net als de vormgeving.

Ottolenghi het kookboek.jpg

2.  Plenty en zijn opvolger Plenty More

Al eerder gespot op Milledoni. Het Plenty kookboek is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen. Na Plenty, is opvolger Plenty More, een must have voor de cuisine-sectie van je boekenkast. Buon appetito!

plenty_ottolenghi.jpg

plenty-more-ottolenghi-boek.jpg

3. Jeruzalem

Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi. Recepten, smaken en herinneringen uit de moederstad van beide auteurs.

jeruzalem-yotam-ottolenghi.jpg

4. NOPI

NOPI bevat ruim honderd nieuwe recepten die hij samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully's onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op.

NOPI.jpg

5. SIMPEL

SIMPEL staat bomvol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van saffraan-mosterdscones tot aan burrata met gegrilde druiven, elk gerecht is stuk voor stuk weer een kunstwerk, maar dan wél simpel te bereiden.

Simpel-Ottolenghi.jpg

6. SWEET

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie. Ottolenghi leert je deze keer hoe je de állerlekkerste zoete verleidingen op tafel zet. Daar zullen volwassenen én kinderen van genieten!

Sweet