1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Groenten- en fruithouder

Met deze producten ga je voedselverspilling tegen en blijven je groenten en fruit langer vers.

In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo voedsel weg - per jaar, per persoon. Dit is nogal wat, en hartstikke zonde. Een van de velen oplossingen is het beter bewaren van ons eten, zodat de producten zo lang mogelijk vers en eetbaar blijven.

Fruitsoorten zoals appels laten gassen vrij - ethylene - die ervoor zorgen dat andere groenten en fruit die in aanraking komen met dit gas sneller rijpen. Een fruitschaal is dus eigenlijk niet zo een goed idee. Ook horen tomaten bijvoorbeeld helemaal niet in de koelkast thuis! Paprika's ook niet. Maar wie zijn tomaten naast zijn paprika's bewaart zal er achter komen dat ze veel bitterder smaken.

Dit handgemaakte product van Nederlandse bodem houdt je groenten en fruit gescheiden en dus ook langer vers. De kom is groot genoeg voor veel verschillende soorten groenten en fruit, en is gemaakt van terracotta. Tussen de binnenste en de buitenste kom voeg je een laagje water toe en zorg je voor een licht verkoelend effect. 

Ongetwijfeld hebben grote gezinnen hier baat bij. Maar ook mensen die krap bij kas zitten en extra goed met hun voedsel om moeten gaan kunnen dit cadeau waarderen!