1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Racebaan Anki Drive

De perfecte kruising tussen een console game en een traditionele racebaan

Twee jaar geleden schreef ik een blog over de Anki Drive. Helaas was hij toen alleen te koop in de VS, zonder mogelijkheid om hem in Nederland te laten bezorgen. Inmiddels kun je hem bestellen bij Amazon UK, en zou het zomaar het perfecte cadeau kunnen zijn voor verjaardag, Sinterklaas of Kerst. 

Anki Drive is een racebaan. Het is alleen niet zo'n racebaan met van die gleuven waar een raceautootje binnen moet blijven, en waarbij je autootje steevast uit de baan vliegt als je te hard gaat. Anki Drive is een mat waarop een racebaan getekend is, en die het mogelijk maakt om de hele breedte van die racebaan te gebruiken. Je krijgt er twee raceauto's bij, die je bedient via een app die je downloadt uit de Apple of Play Store. Door met je toestel (telefoon of tablet) virtueel te 'sturen', beweegt de raceauto over de baan van links naar rechts, en via controls op je toestel kun je harder of langzamer gaan. Fijn is dat de autootjes vanzelf de bocht omgaan, en dus niet uit de bocht vliegen. 

Wat het nóg spectaculairder maakt, is dat je via andere controls op je toestel virtueel op de andere auto kunt 'schieten'. Als je de andere auto raakt, blijft hij een paar seconden stilstaan, en kun je hem dus inhalen. De échte racepuristen zullen hier wellicht minder van gecharmeerd zijn, maar het geeft een grappige nieuwe 'gameconsole'-dimensie aan een fysieke racebaan.

Je kunt met maximaal vier auto's tegelijk aan een wedstrijd deelnemen: ieder voor zich, of in teams van twee. En als je meer auto's dan deelnemers hebt, kun je een auto ook uit zichzelf (als AI - Artificial Intelligence) laten meedoen.

Misschien één nadeel ten opzichte van de traditionele racebaan: de racemat heeft maar één parcours (in de basisset een ovaal), en dat kan op den duur saai worden. Wacht in dat geval nog eventjes, want binnenkort komt Anki Overdrive uit: een racebaan die uit losse onderdelen bestaat, en waarmee je dus je eigen favoriete baan kunt bouwen!