1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Reflexzone kaarten voor gerichte massage

Sla de hand aan de voet. Speciale aandacht voor hem en haar.

Overzichtskaart van gebieden op de voet, hand, het oor en  het gezicht die corresponderen met de diverse organen en gebieden in het lichaam. Op de achterzijde van de kaart algemene aanwijzingen en massagetechnieken.
 
Reflexzone Massage
 
Reflexzone massage werd zowel in India als in China zo’n 5000 jaar geleden al druk beoefend. Organen van de mens (en dus ook de orgaansystemen) kunnen worden behandeld door ergens anders op het lichaam druk uit te oefenen.
Die kennis is niet alleen bewaard gebleven maar zelfs midden vorige eeuw, hier in het westen, opnieuw ontdekt en verder uitgediept. 

Het hele lichaam is ‘terug te vinden’ op de voeten, op de handen, de rug, de oren en het gezicht. Of volgens de oude wijsheid: ‘in het deel toont zich het geheel’. 

Bij een reflexzone massage wordt, afhankelijk van de klacht of de hulpvraag, ofwel een stimulerende dan wel een rustgevende massage gegeven om, ook hier weer, het zelfgenezende vermogen van de mens te stimuleren en op die manier het lichaam weer in balans te laten komen.

Daarom dit cadeau

Balans weer terug in het lijf brengen en aangeraakt te worden/ aan te raken is al een bijzonder aandachtig cadeau op zich.

Goed om te weten

Geplastificeerd en in verschillende formaten verkrijgbaar.